Novinka v prodeji: levné Mio C510+

Do prodeje se dostal nový přenosný navigátor značky Mio. Model C510+ na pohled připomíná Mio C710 (recenze), je však levnější a je jasné, že se na něčem muselo ušetřit.

Z hardwarového pohledu uvnitř najdeme menší pevný disk. Místo dvou gigabajtů je u Mia C510+ jen 512 MB. S navigací se také nedodává anténa pro příjem signálu RDS-TMC, samotný přijímač je ale vestavěný a anténu lze za 860 Kč dokoupit. Po stránce softwaru se oba srovnávané navigátory vůbec neliší. Používají program MioMap, který vychází z aplikace iGo 2006.

Největší rozdíl mezi oběma navigacemi je v mapách. Mio C710 obsahuje kompletní západní Evropu a model C710+ k ní přidává ještě několik východoevropských zemí. V novém Miu C510+ je jen východ, konkrétně tyto země: Česká republika, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bosna a Hercegovina, Slovinsko a průjezdní mapu zbytku Evropy. Protože MioMap vychází z iGo, jsou konkrétně mapy Slovenska, Maďarska i dalších zemí mnohem lepší než „originál“ od Tele Atlasu. Některé

Cena navigátoru Mio C510+ je velmi příznivá. V levných internetových obchodech, které ovšem prodávají oficiální zboží, se dá sehnat za cenu pod devět tisíc korun. Mohl by se hodit uživatelům, kteří se potřebují navigovat po České republice, Slovensku a trochu po východních zemích.

Zdroj: Elko trading

Diskuze (3) Další článek: Návod: export projetých tras v navigacích Mio a další finty

Témata článku: , Pro +, Prodej, Novinka, Nov