Nový GoClever 4384: velmi levné Mio

Včera jsem přivezl na test novou levnou přenosnou navigaci GoClever 4384FM BT. Nebudu o ní psát sám, článek připraví kolega, neodolal jsem ale krátké projížďce a prozkoumání nabídky.

Přístroje GoClever dnes používají navigační aplikaci Cardinale od chorvatské firmy Mireo. Když se mi dostala do rukou poprvé, zjistil jsem, že základ je stejný jako u navigace Mio Moov. Mireo je totiž dodavatelem Mia. Ale zatímco starší GoClever za aplikací Mia zaostávalo, nová verze v modelu 4384FM BT (hrozný název...) je po funkční a částečně i grafické stránce takřka totožná.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na čtyři tisíce nevypadá

GoClever 4384FM BT je velmi levný navigační přístroj. Dá se sehnat i za cenu pod čtyři tisíce korun, byť většina nabídek v internetových obchodech tuto hranici o pár stokorun překračuje. V ceně jsou zahrnuty mapy celé Evropy, širokoúhlý displej, podpora Bluetooth, FM vysílač... tedy funkce, kterými se doposud mohly chlubit jen mnohem dražší navigace. Držák však zůstal pasivní, a podle první jízdy se mi zdá, že se úplně nepovedl.  GoClever celkem dobře vypadá, vzhledem ke své ceně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ve městech je vidět pár 3D modelů známých budov. V testovaném kusu ale vedle Národního divadla chybí Vltava (a vodstvo obecně)

Zobrazení map na displeji je stejné jako u Mia Moov, stejný je i způsob ovládání, zadávání cíle. Na můj vkus se nabídka až příliš animovaná, jednodušší přecházení mezi panely by určitě bylo rychlejší. Při navigaci trochu ruší množství prvků na displeji, které se sice po chvilce zprůhlední, ale kdyby nebyly zobrazeny, vůbec nic by se nestalo. Po grafické stránce je prostředí velmi propracované.

Klepněte pro větší obrázek
Umí navigovat i na obrázky vybavené zeměpisnými informacemi

Pokud se při testu neobjeví nějaké zásadní překážky, možná se objevila nová levná navigační hvězda. Parametry GoClever 4384FM BT už najdete v katalogu navigací.

GoClever 4384FM BT: ve zkratce
cena 4 300 Kč
typ navigace přenosná navigace
rozměry 125 × 89 × 18 mm
hmotnost 270 g
GPS přijímač Centrality Atlas III
displej 95 × 54 mm, 480 × 272 bodů, 65 tisíc barev, dotykový
paměť paměťová karta (SD)
mapy České republiky Tele Atlas
mapy Slovenska Tele Atlas
3D zobrazení mapy ano
česká nabídka ano
česká hlasová navigace ano
doprava RDS-TMC ne
Podrobné parametry najdete v katalogu autonavigací

Diskuze (39) Další článek: Samsung S3600: když je pro vás Soul drahý

Témata článku: Goclever, , Vltava, Nov