Nový top smartphone LG dostane šestipalcový širokoúhlý OLED displej

Veletrh IFA 2017 se blíží a LG zde letos představí nový vlajkový smartphone. Firma už začíná postupně uvolňovat některé informace o jeho výbavě. Ta nejnovější hovoří o tom, že chystaná novinka dostane FullVision OLED displej s úhlopříčkou šest palců a Quad HD (2K) rozlišením.

Po delší době tak LG opět místo častěji používané technologie IPS sáhne po úspornějším OLED panelu. Konkrétně půjde o P-OLED (Plastic OLED) panel, který je konstruován tak, aby bylo možné jeho zahnutí. Toho v minulosti LG využilo u zahnutých modelů G Flex a G Flex 2.

Název FullVision napovídá, že půjde o protáhlý širokoúhlý panel s minimálními okraji. Stejnou koncepci používá jihokorejský výrobce u současného vlajkového modelu G6 a jeho derivátů, a také u smartphonu střední třídy Q6. Novinka s očekávaným názvem LG V30 bude představena 31. srpna v Berlíně.

Ohebné OLED panely do smartphonů vyrábí také Samsung:

Diskuze (4) Další článek: ZTE se zbavilo většiny ve společnosti Nubia. Prodělečná divize už tak není jeho dcera

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , LG V30, ? Displej, OLED displej, Zahnutý model, Quad hd, Top smartphone, Jihokorejský výrobce, Nov, Očekávaný název, Berlín, TOP, DOS, Nový smartphone, Používaná technologie