Obermann: uživatelé iPhonu surfují 30× více

Ve dnech 28. a 29. ledna se účastním každoročního T-Mobile IPK v Berlíně, největšího setkání zástupců operátora s evropským tiskem. Program byl zahájen očekávanou a mnoha kamerami sledovanou keynote René Obermanna, generálního ředitele Deutsche Telekom. Firmu bychom mohli přirovnat k našemu O2: také spravuje síť pevných linek, poskytuje připojení k internetu, jen má místo „modrého“ mobilního O2, „růžový“ T-Mobile. A je větší. Mnohem větší.

Přednáška/vystoupení obsahovalo množství informací pro německý trh zásadních, leč pro českého čtenáře poměrně nezajímavých. Těsně před koncem však přišla řeč na iPhone. Obermann spokojeně prohlásil, že se od příchodu tohoto populárního přístroje v Německu prodalo 70 000 kusů. Jeden z novinářů se poměrně ostře ohradil s tím, že je to na tak velký trh, jakým Německo je, velice málo. Obermann trval na svém a uvedl, že jde téměř ve všech případech o prodej přístroje se smlouvou, což není špatný výsledek. Rozhodnutí nechám na vás – je podle vašeho názoru 70 000 iPhonů prodaných v Německu, státu s 85 miliony obyvatel, pro T-Mobile úspěch nebo prohra?

Velice zajímavá informace se týkala toho, jak iPhone motivuje své uživatele k používání mobilního internetu. Průměrný uživatel Apple iPhonu v síti německého T-Mobilu přenese téměř 30× více dat, než průměrný uživatel jiného mobilního telefonu ve stejné síti. V tomto momentě možná stojí za to připomenout, že iPhone nepodporuje rychlé datové přenosy sítí třetí generace…

Diskuze (24) Další článek: Nokia kupuje Trolltech a chystá open-source pro své mobily

Témata článku: Apple iPhone 4GB, Špatný výsledek, Surf, Uživatelé, Vice, Velký trh, Německý trh