Opera Mini 6 a Mobile 11 v novém hávu

Opera k okamžitému stažení vypustila nové verze svých oblíbených mobilních prohlížečů. Zjednodušená verze Mini i Opera Mobile pro smartphony a tablety.

Vydání každé nové nové mobilní Opery je svátkem pro mobilní surfaře. Kdo by snad neznal rozdíl mezi Operou Mini a Mobile, připomeňme, že Mini je stavěná pro minimalistické, rychlé a pohodlné surfování vhodné pro klasické mobilním telefony. Webové stránky jsou v případě tohoto prohlížeče „zestručněny“, díky čemuž je docíleno jak výše zmiňovaného zrychlení, tak i snížení ceny za datový přenos. Opera Mobile naproti tomu cílí na chytré mobilní telefony a tablety. HTML5? Ano. Plnohodnotné prohlížení webu? Také ano. Prostě prohlížeč přesně takový, jaký si uživatelé těchto zařízení přejí.

Opera tu je už delší dobu a její mobilní verze byla opravdu dobrá. Jaká je ve verzi nové? Pojďme se podívat co nabízí.

  • Plynulé rolování internetovou stránkou
    Od minulé verze doznala plynulost rolování významného pokroku. Vylepšeny byly, dle slov vývojářů, taktéž vlastnosti prohlížeče ve zvětšování a posouvání po stránce.
  • Pinch-zoom
    Opera v nové verzi plně podporuje pinch-zoom. Samozřejmě jen na zařízeních, které tuto techniku umí.
  • Sdílení
    Vylepšeno bylo také sdílení, ve kterém přibylo tlačítko „Share“. Díky němu je sdílení obsahu kupříkladu na sociálních sítích (Twitter, Facebook, atd.) hračkou.
  • Optimalizace pro tablety
    Není divu že i vývojáři Opery se vezou na „tabletí vlně“ a optimalizují svůj prohlížeč právě pro tato zařízení.

Aby to nebylo jen takové suché povídání, tak si pojďme jednotlivé změny a vlastně i celé představení nové verze ukázat na krátkém videu:

Na závěr se snad už jen sluší říci, že obě verze Opery jsou již nyní k dispozici a je možné si je nainstalovat přímo z této adresy, nebo využitím tohoto QR kódu:

Diskuze (72) Další článek: LG má bezdrátovou nabíječkou. Konečně!

Témata článku: , , , MOBI, Mini, Mobilní surfař, Mobil, Opera Mini, Plynulé rolování, Mini +, Min, Nov