Podmínky přístupu k Wi-Fi nikdo nečte. 22 tisíc lidí se tak zavázalo k úklidu WC

Uživatelské podmínky, smluvní podmínky, ochrana soukromí, podmínky a zásady, pravidla užívání, souhlas s poskytnutím služby... desítky rolovacích formulářů nás zahlcují doslova každý den, a tak není divu, že je (téměř) nikdo nečte. To se ukázalo i nedávno ve Velké Británii, konkrétně z přístupů na veřejné Wi-Fi sítě po odsouhlasení stanovených podmínek. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se přes 22 tisíc lidí dobrovolně přihlásilo k čištění veřejných WC?

Tento „výzkum“ probíhal ve Wi-Fi sítích Legolandu, Outback Steakhouse a Pizza Express, a do podmínek používání bezplatné Wi-Fi byly zakomponovány tyto záležitosti:

  • čištění místních parků od zvířecích exkrementů
  • objímat a hladit opuštěné kočky a psy
  • ruční uvolnění nečistot v ucpaných kanálech
  • čištění mobilních WC na místních festivalech a dalších akcích
  • malování šnečích ulit, abyste upozornili na to, že existují
  • ruční odstraňování žvýkaček z chodníků

I přes tyto nutné záležitosti se více než 22 tisíc uživatelů využívání Wi-Fi sítí upsalo k jednomu tisíci hodin veřejných prací. Ty samozřejmě nebudou po nikom vymáhány, ale budou sloužit jako „odstrašující“ příklad. V podmínkách používání Wi-Fi byla zakomponována i odměna těm lidem, kteří zavolají na speciální číslo, a na to se ozvala pouze jedna osoba...

Celá akce předchází zjednodušení podmínek používání, které má v Evropské Unii platit od 25. května 2018. V podmínkách má být nyní stručně uvedeno, k čemu budou data poskytnutá uživateli (např. věk, bydliště, číslo letu, zájmy, apod.) dále využita. Britský poskytovatel Wi-Fi připojení v návaznosti na tento „výzkum“ zkrátil znění ochrany soukromí z 1 600 na 260 slov. Méně slov má uživatele podnítit ke čtení podmínek nabízených služeb. Povede se to?

Na dostupné free Wi-Fi v dosahu nově upozorňuje i mobilní Facebook:

Zdroj Geeksaresexy via Phonearena

Diskuze (6) Další článek: Motorola láká na příští týden. Představí nové smartphony a kryty Moto Mods

Témata článku: , , , , , , , , , Podmínka používání, Velká Británie, Čištění, Tis, F +, Zvíře, Používání, Exkrement, People, Celá akce, Pizza, Wi-fi sítí, Mobilní facebook, Bezplatná wi-fi, Věk, Přístup,