Pokémonní šílenství ještě neskončilo. Černý Most zaplavily stovky hráčů

Pokud jste o víkendu zavítali do pražského Obchodního centra Černý Most, zřejmě vás překvapily hloučky lidí s batohy, kteří se nemohli odtrhnout od displeje svého smartphonu a kolikrát i naráželi do ostatních lidí. Někteří měli tematické čepice, trička, skoro každý powerbanku s kabelem visícím z batohu a za zmínku stojí i rozmanitá věková skupina. Odhadovaný věk hráčů Pokémon Go byl zhruba od 5ti do 55 let, silně zastoupena byla, dle odhadu, skupina hráčů ve věku 30+.

Pokud se ptáte stokrát omílanou otázkou, máme pro vás odpověď - pokémonní mánie ještě neskončila, dokonce se zdá, že zase pomalu ožívá. Původně se v OC Černý Most měl uskutečnit event Pokémon Go zaměřený na regionální pokémony. Ten byl ale přesunut na podzim, takže částečnou útěchou bylo alespoň to, že se až do 21. srpna v Praze (a zejména v OC Černý Most) v hojné míře vyskytují dva vzácní pokémoni - Unown a Kangaskhan.

Zatímco Unown na sebe bere podobu písmen (najít můžete písmena E, U, R, O, P, která dávají dohromady slovo „EUROPE“), Kangaskhan je v Evropě vůbec poprvé. Běžně se totiž vyskytuje jen u protinožců v Austrálii. V OC Černý Most byly přes víkend aktivovány tzv. Lure moduly, ze kterých se dost často objevovali právě noví pokémoni, za kterými se každý den vydávaly řádově stovky hráčů.

Někteří centrem procházeli, jiní posedávali a čekali, co se objeví z blízkých Lure modulů. Dopolední „nudu“ narušily kolo druhé a třetí hodiny zajímavé raidy, v neděli se v centru ukázal Tyranitar, a legendární Moltres s Lugií. U nich se brzy tvořily velké hloučky, které často čítaly i přes 100 hráčů. Každý raid, který jste spustili, měl brzy plno, tj. 20 hráčů. To s sebou přinášelo problém s mobilními daty (na LTE), díky čemuž bylo třeba hru restartovat, protože se občas objevovala známá chyba „Network Error“.

Bezplatná Wi-Fi měla vysokou dobu odezvy, telefon často jen bezvýsledně načítal, takže jedinou jistotou byla mobilní data. Protože se však většina pokémonů objevovala v zastřešeném centru, měli někteří hráči problém i s promítnutím skutečné GPS pozice do mapy. A zpřesnění pomocí „polofunkční“ Wi-Fi tomu moc nepomáhalo. Ale abychom byli spravedliví, většina funkcí v aplikaci Pokémon Go fungovala bez větších problémů. Na druhou stranu, plně funkční Safari Zone Event se třemi tisícovkami hráčů bychom si zde představit nedokázali...

Zatímco v sobotu jste o nové pokémony doslova „zakopávali“, v neděli již byl jejich výskyt střídmější. Zhruba za 2 hodiny hraní se dalo odlovit minimálně 12 kusů od každého druhu. A pokud jste se zaposlouchali, slyšeli jste okolo sebe, více než češtinu, spíše němčinu a polštinu. Akce v Praze trvá do 21. srpna, noví pokémoni se objevují i mimo OC Černý Most, ovšem v daleko menším počtu. Permanentní Lure moduly budou v obchodním centru aktivní i přes víkendy 12. - 13. 8. a 19. - 20. 8.

Diskuze (14) Další článek: Skype se naučil posílat peníze. Potřebujete k tomu ale PayPal

Témata článku: , , , , , , , , , Hráč, Výskyt, Pokémon Go Safari, OC černý most, Zpřesnění, Raid, Moltres, Pokémon Go Safari Zone, Hojná míra, Malý počet, Nový pokémon, Tisícovka, Slepá větev, Věk, Europe, Částečná útěcha,