Právo: v běžné prodejní síti se objevily kradené telefony

Mnozí lidé se obávají nákupu mobilního telefonu v bazaru nebo na inzerát, protože nechtějí riskovat nákup kradeného zboží. Po spuštění registru kradených telefonů jsou tyto obavy obzvlášť na místě, protože odcizené telefony policie může zablokovat a v sítích českých mobilních operátorů jsou pak nepoužitelné.

Majitelka půl roku staré Nokie N73 však informovala deník Právo o své nemilé zkušenosti. Svůj telefon koupila v „kamenném“ obchodě společnosti Mobilkurýr v Rumunské ulici v Praze, a to jako nový se všemi doklady. Nyní ji však při pokusu o vytočení čísla upozorní hláška operátora, že je telefon registrovaný jako kradený.

"Byla to záhada. Mobil jsem nekoupila ani v bazaru nebo zastavárně. Řádně jsem ho koupila a zaplatila v řádné prodejně. Mám k dispozici účtenku a záruční list. O tom, že je mobil kradený, mě následně uvědomil i operátor z pevné linky," sdělila deníku Právo zákaznice.

Majitelka telefonu šla přístroj samozřejmě reklamovat do prodejny Mobilkuryr. Zde si telefon nechali za účelem odstranění závady. Zákaznice ochuzena jak o peníze, tak o telefon, předala celou věc policii, která zjistila, že telefon pochází z vykradeného kamionu.

Prodejce se hájí, že prodává telefony, které mu dodá distributor, a nešťastné zákaznici slíbil vrácení peněz. Vyšetřování tedy bude mířit tímto směrem a na jeho konci by policie měla dojít ke zjištění, jakým způsobem se kradené telefony dostaly do běžného obchodu. Vzhledem k tomu, že byl vykraden celý kamion s mobilními telefony, je velice pravděpodobné, že se podobně postižených zákazníků objeví v nejbližší době více.

Zdroj: Právo (více informací na Novinky.cz)

Diskuze (19) Další článek: Předplaťte si Mobility na zkoušku za 79 Kč

Témata článku: , Právo, Telefon, Kradený telefon, Zákaznice, Pro +, Sít, Objev, Prodej