Prestigio se zkusí svézt na vlně Nokie 3310. Jeho Grace A1 má pěkný design a kovové tělo

Běloruská značka Prestigio stále působí i na českém trhu, ačkoli proti minulosti je její nabídka smartphonů méně nápadná. Firma na sebe nově upozornila vydáním modelu Prestigio Grace A1, který patří do kategorie základních tlačítkových telefonů. Prestigio zřejmě vycítilo zvýšenou poptávku po klasických telefonech nastartovanou Nokií 3310, a proto přináší nový model této konstrukce.

Klepněte pro větší obrázek

Nutno říct, že Bělorusové na to nejdou vůbec špatně – jejich „tatranka“ má kovové tělo, líbivý design a trojici barev v čele s atraktivní červenou. Nedotykový barevný TFT displej má poměrně slušnou úhlopříčku 2,8 palce a akceptovatelné QVGA rozlišení. Zařízení poběží na uzavřeném prostředí, kterému bohužel bude scházet čeština.

Baterie disponuje kapacitou 950 mAh a telefon si poradí i s hudbou – obsahuje 3,5mm jack, FM rádio a hudební přehrávač. Připraven je základní VGA foťáček s LED bleskem sloužícím zároveň jako svítilna. Slot na paměťovou kartu pojme microSD s maximální kapacitou 32 GB. Novinka se bude prodávat v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině a v pobaltských zemích za zhruba 1 200 Kč.

Nepotřebujete smartphone? Pak vám bude stačit Nokia 3310:

Diskuze (17) Další článek: S novým Androidem O dostane HTC U11 jeden bonus navíc – podporu Bluetooth 5

Témata článku: Prestigio, , , , , , , , LED, Kovové tělo, Uzavřené prostředí, Nový model, VGA foťáček, Základní tlačítko, Český trh, Klasický telefon, Líbivý design, Svítilna, Paměťová karta, Tělo, QVGA, Ukrajina, Základní vga, Kovo, Atraktivní červená