Samsung si patentoval „umělý sval“ pro ohebné smartphony a tablety

Samsung Valley má být skládací tablet, který půjde položit do podoby smartphonu. V zákulisí se hovoří o tom, že by tento model, který se na trh dostane již příští rok, měl nést modelové označení Galaxy X. Samsung ale mezitím nezahálí, v uplynulé době si nechal patentovat hned několik funkčních a konstrukčních záležitostí, které by v připravovaném tableto-smartphonu určitě mohly být použity.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Detail „umělého svalu“ a možnost spuštění aplikace při větším rozevření zařízení

Prvním ze zmiňovaných patentů je podoba jakéhosi „umělého svalu“. Řešení se skládá z malých vzájemně propojených plátků, které se v případě procházejícího proudu srazí dohromady. Tento mechanismus by mohl být využit např. k automatickému složení zařízení do kompaktnější podoby. Opětovné otevření by však bylo na uživateli.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung v patentech počítá i s tím, že si přehnutí telefonu nastavíte v uživatelském rozhraní

A pokud bude mít smartphone několik „pantů“, Samsung počítá i s tím, že si budete moci „softwarově namodulovat“, jak se mají jednotlivé části telefon zahnout. V souvislosti s ohebnými a flexibilními zařízeními si jihokorejci nechali patentovat i určité speciální interakce. Pokud uživatel třeba zvýší přehnutí telefonu, může být spuštěna oblíbená aplikace.

Via Phonearena

Diskuze (1) Další článek: Apple táhne ke dnu celý byznys. Objem prodaných chytrých hodinek poprvé klesá

Témata článku: Samsung, , , , Samsun, SMA, Pro +, Sam, Rozevření, Tab, Flexibilní zařízení, Oblíbená aplikace, Skladatel, Opětovné otevření, Složení, Sval,