Skobbler: kvalitní navigace pro iPhone a Android zdarma?

Majitelé iPhonu mohou při výběru navigace zvolit jednu ze dvou cest: buď si koupí velmi lacinou navigační aplikaci, která nic neumí, nebo naopak zainvestují okolo sta dolarů do kvalitního řešení jménem TomTom nebo Navigon MobileNavigator. První zlatou střední cestou by měl být právě Skobbler.

Skobbler je především komunitní záležitostí, kde si uživatelé v rámci města doporučují různé akce a hodnotí body zájmu – například kavárny či restaurace. Aplikace pak uživatele navede k vyhledanému bodu. Tvůrci aplikace však v rámci navigačních schopností sáhli po osvědčeném řešení od Navtequ a právě to posouvá Skobbler před lacinou konkurenci. Jedná se však stále o tzv. off-board navigaci, která pro stahování mapových podkladů vyžaduje neustálé připojení k internetu. Bez datového paušálu tedy zůstává nevyužitelná.

  
Chystají se verze pro iPhone i Android

Zatím není jasné, zda bude aplikace  zcela zdarma, nebo za mírný poplatek. Společnost profituje z reklamy v rámci zájmových bodů. Vedle verze pro iPhone se již špitá o podpoře Androidu. Vývoj budeme i nadále sledovat a jakmile se aplikace na App Store nebo v Marketu objeví, vyzkoušíme ji.

Diskuze (6) Další článek: Google Android 1.6 i pro širokoúhlé displeje

Témata článku: , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, #Android, Pro +, Žďár, Osvědčené řešení