Smart Banka od Monety má nové funkce, na mobilní NFC platby si ale počkáme

V minulosti patřila Moneta Money Bank (dříve GE Money Bank) k lídrům bezkontaktních mobilních plateb. V poslední době ji ale předhání konkurence, zejména Komerční banka se svojí aplikací Mobilní banka a ČSOB s aplikací NaNákupy. Také Moneta má vlastní aplikaci Smart Banka, která zhruba po čtvrt roce od uvedení přidává nové funkce. NFC platby mobilem mezi nimi ale nejsou.

Nově uživatel Smart Banky získá například přehled odměn a mapu s partnery věrnostního programu bene+. Tým vývojářů nyní pracuje na zobrazení osobního i podnikatelského účtu v rámci jedné aplikace. Klienti tak budou moci rychle a jednoduše spravovat svoje osobní, ale i firemní finance. Do budoucna se má vylepšit i úvodní obrazovka a dokonce má přibýt možnost založit nový bankovní účet nebo získat půjčku bez nutnosti návštěvy pobočky.

Klepněte pro větší obrázek

Současná verze umožňuje zjistit zůstatek na běžném účtu, zobrazit historii transakcí i platebních karet nebo také zadat příkaz k úhradě. Aplikace podporuje platby pomocí QR kódu. Naopak zatím s aplikací nelze platit na bezkontaktních NFC terminálech u obchodníků. Tato funkce přibude nejdříve za rok. Aplikaci Smart Banka podporuje přihlášení pomocí otisku prstu (od Androidu 6.0 a iOS 9) a do svého smartphonu si ji zatím stáhlo zhruba 80 tisíc lidí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

 

 

 

Diskuze (4) Další článek: Samsung ze dne na den ukončil službu Samsung Link. Náhradou je SmartView

Témata článku: , , , , , , Bezkontaktní nfc, Mobilní banka, Ban, Úvodní obrazovka, Obchodník, Bank, Bankovní účet, Monet, Mobilní NFC, Zůstatek, SMA, F +, NFC terminál, Bank iD, Moneta Money Bank, GE Money Bank, Monet money bank, PLA, MOBI,