Sony Ericsson K850i (Sofia): první fotky!

Konečně se objevily první fotografie očekávaného a velmi diskutovaného Sony Ericssonu K850i. Ten se stane nástupcem současného elitního fotomobilu K800i a narozdíl od nedávno představeného modelu K810i nepůjde jen o lehký upgrade. Sony Ericsson K850i, známý také pod kódovým označením Sofia, bude úplně nový telefon, který se svým pětimegapixelovým fotoaparátem vytvoří nový vrchol nejen v řadě Cyber-shot, ale dost možná mezi všemi ostatními fotomobily.

01.jpg 02.jpg 03.jpg
První tři fotografie Sony Ericssonu K850i

První fotografie uvedl čínský server IT168. Jedná se samozřejmě o neoficiální fotografie pořízené tajně, pravděpodobně jiným fotomobilem. Kvalita není nejlepší, ale některé prvky jsou jasně zřetelné. Tak třeba velmi netradičně řešená navigační klávesa, kterou tvoří tenký stříbrný rámeček kolem tlačítek klávesnice s čísly 2 a 5. Funkční klávesy jsou po párech při krajích – tlačítko se „zeleným“ sluchátkem bude nalevo v páru pravděpodobně s klávesou pro návrat zpět, napravo bude zavěšovací tlačítko a korekční klávesa C. Odhadujeme, že kontextová klávesy pod displejem budou tři – jejich přítomnost naznačují bílé výstupky.

Displej bude obrovský. Nicméně očekáváme, že si zachová standardní QVGA rozlišení, i když se v diskusích objevují zmínky o rozlišení vyšším. To jsou ale spíše přání uživatelů a fanoušků.

Na zadní straně je jasně vidět popisek fotoaparátu – 5.0 MPx. Pětimegapixelový čip je schovaný za optikou zvýrazněnou zeleným kroužkem. Objektiv je zřejmě chráněn lamelovou krytkou, která je zabudovaná do krytu telefonu a nevystupuje jako v případě modelu K800i. Dále vidíme, že nechybí xenonový blesk a přisvicovací dioda pro zaostření v horších světelných podmínkách.

Nový Sony Ericsson K850i bude pravděpodobně oficiálně představen k příležitosti veletrhu spotřební elektroniky CeBit. Žádné podrobné informace nebo technická specifikace telefonu nejsou zatím k dispozici.

Diskuze (67) Další článek: Novinky na Amapy.cz

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson K850i, Nový vrchol, Eri, F +, Son, Sofia