Spokojenost Američanů s telefony: nejlepší Sony Ericsson, Nokia až šestá

Analytická společnost J.D. Power provedla průzkum spokojenosti uživatelů s jejich mobilními telefony. Průzkum se týkal obyvatelů Spojených států. Hodnocení bylo rozděleno do pěti kategorií, které měly různou váhu v celkovém hodnocení. Tyto váhy byly nastaveny podle požadavků uživatelů zjištěných z předchozích průzkumů.

  • design (24%)
  • ovládání (22%)
  • výbava (20%)
  • odolnost, životnost (19%)
  • výdrž baterie (15%)

Výsledky průzkumů jsou velmi těsné. Z maximálního počtu 1000 bodů získal nejvíce Sony Ericsson, a to konkrétně 745 bodů. Vliv asijského segmentu je znát na dalším pořadí, kde následuje LG a Sanyo. Špatně si nevede ani Motorola, ale největším překvapením je propad Nokie až na šesté místo. Je však nutné připomenout, že rozdíl mezi nejlepším a nejhůře hodnoceným činí pouze 38 bodů z tisíce, což představuje necelá čtyři procenta.

Značka

hodnocení

Sony Ericsson

745

LG

735

Sanyo

733

Motorola

732

průměr

726

Samsung

725

Nokia

713

Kyocera

711

UTStarcom

707

Průzkum ukázal i další zajímavá zjištění. Uživatelé mění svůj mobilní telefon průměrně s periodou 16,6 měsíce, což představuje oproti loňskému průzkumu zkrácení. Před rokem tato doba činila 18 měsíců.

Kromě samotného telefonování využívají Američané z dalších funkcí telefonu nejčastěji hlasité handsfree (32%), fotoaparát (27%), textové a multimediální zpráv (25%) a dále pak hry (16%).

Zdroj: J.D. Power

Diskuze (20) Další článek: Samsung SGH-P930: obraz v obraze i do vaší kapsy

Témata článku: Ericsson, Nokia, Sony, Sony Ericsson, , , Američan, Eri, Telefon, Son, Šesté místo, Spokojenost uživatelů, Spokojenost