Spotify má 140 milionů aktivních uživatelů za měsíc a nadále kraluje streamování hudby

Spotify je nejúspěšnější streamovací hudební službou na světě. Alespoň jednou za měsíc ji podle údajů švédské společnosti použije 140 milionů lidí na celém světě. Z toho zhruba 50 milionů jsou předplatitelé.

Klepněte pro větší obrázek

Nárůst počtu uživatelů Spotify je nečekaně strmý. Před rokem se služba chlubila 100 miliony uživatelů, o rok dříve to bylo 75 milionů. S velkým odstupem je druhou nejpoužívanější streamovací hudební službou Apple Music s 27 miliony uživatelů. Na dalších místech jsou Google Play Music, Deezer a Amazon Music Unlimited.

Spotify se snaží zaujmout nejrůznějšími promo akcemi, aktuálně je to například tříměsíční Premium členství za 27 Kč nebo 50% sleva pro studenty. Širokou uživatelskou základnu už nemohou ignorovat ani umělci, např. zpěvačka Taylor Swift se do služby vrátila se svou diskografií. Spotify obsahuje databázi celkem zhruba 30 milionů písní.

Diskuze (26) Další článek: Google počítá prodeje Pixelů na statisíce, od nových modelů si jistě sliboval více

Témata článku: , , , , , , Google Play Music, Tříměsíční premium, Předplatitelé, Str, Měsíc, Celý svět, Promo akce, Stream, Velký odstup, Aktivní uživatel, Amazon Music, Hudba, Uživatelé, Hudební služba, Premiové členství, Taylor Swiftová, Disko, Švédská společnost, Streamování hudby