Street View ve vysokém rozlišení

Funkci Street View v mapách Google Maps a nově i v programu Google Earth už určitě znáte. Pokud ne, dokončete svoji aktuální práci, protože nějakou dobu zřejmě nebudete k ničemu použitelní.

Obrázky ve Street View jsou zajímavé, ale jejich kvalita není vysoká. Za povšimnutí proto stojí web MapJack, který nabízí stejnou funkci, ale v opravdu vysokém rozlišení. Zatím jsou podporována tři města: San Francisco a Sausalito v USA, Chiang Mai v Thajsku. Takže se projděte po mostu Golden Gate, po nejstrmější ulici v San Francisku, zavítejte na vrcholky Twin Peaks, v Thajsku prozkoumejte waty v historickém jádru Chiang Mai.

Snímky Thajska jsou mimochodem velmi čerstvé, z února 2008. V únoru jsem shodou okolností byl právě v Chiang Mai. Poznávám proto místa, kde jsem si dal oběd, kde jsem byl v samoobsluze Seven Eleven, kde jsem pět minut stál, než mi proud kolemjedoucích aut dovolil přejít silnici. Procházkou v Chiang Mai si můžete udělat velmi živou představu, jak vypadá exotické město na severu Thajska.

Diskuze (6) Další článek: Sony v Evropě končí s navigacemi

Témata článku: , Vysoké rozlišení, Street, Rozlišení, View, Str, Golden Gate