Svoje první hodinky s Androidem má i ZTE. Budou jedny z nejlevnějších

Čínské ZTE už jedny chytré hodinky vyrobilo. Model Axon Watch z roku 2015 byl ale určen pouze pro domácí trh, a proto běžel na méně známém systému Tencent OS, který není závislý na službách Googlu, jež jsou v Číně z velké části blokovány.

Nyní ZTE přichází s globálním modelem ZTE Quartz. I přes svůj název neobsahují quartzový mechanismus a jedná se o obvyklé chytré hodinky s digitálním displejem. Ciferník má kruhový tvar s průměrem 1,4 palce, zobrazovací technologií je AMOLED.

Hodinky mají spíše obyčejnější design s kovovým tělem a silikonovým páskem. Neobsahují NFC a schází i senzor srdečního tepu. Naopak nadprůměrná je kapacita baterie 500 mAh. S ní by mohly hodinky vydržet na jedno nabití teoreticky i několik dní.

ZTE Quartz pracují s operačním systémem Android Wear 2.0. Čínská společnost je uvede nejdříve na americkém trhu, kde je u zákazníků oblíbená zejména v segmentu cenově dostupných, na konkrétní operátorskou síť neblokovaných smartphonů. Hodinky se začnou prodávat ještě v dubnu za 200 dolarů.

Jak vybrat chytré hodinky:

Váš názor Další článek: Vysoké předobjednávky „es osmiček“ dávají zapomenout na loňský Note 7

Témata článku: ZTE, , , , , , , , Gbps, Čínská společnost, Malá ochutnávka, První hodinky, #Android, Quartz, Digitální displej, Kruhový tvar, Globální model, Hod, Domácí trh, , Ron, Tencent,