T-Mobile: nové tarify a potvrzená SMS brána!

Jeden je variací na populární BAV SE a Mých5, ten druhý zase přinese Twisťákům výhody paušálního tarifu.

Doslova před několika málo okamžiky představil T-Mobile na tiskové konferenci dvojici nových tarifů. Jeden z nich je paušální, jde o variaci na zaběhnuté tarify Mých5 a BAV SE. Ten nabídne nejnižší měsíční poplatek na trhu, volání do vybrané pětky za 2,90 Kč a SMS dokonce zdarma. I zde ale platí heslo „nechci slevu zadarmo“ a za devětadevadesát korun měsíčně jinak žádné volné minuty ani SMS nedostanete. Další dnešní novinka představuje reakci na Vodafonní Nabitou kartu, takže jde o nový Twisťácký tarif s vlastnostmi paušálních služeb. T-Mobile dokonce umožňuje k tomuto tarifu jménem Combi koupi dotovaného telefonu, nebude to ale nic pro zapomnětlivce, kteří dobíjí jak se zrovna hodí. Nejdříve ale k BAV SE Mých 5.

Nechci slevu na pět kámošů zadarmo

Nový paušální tarif je stejně jako aktuálně nabízený BAV SE, který je mimochodem těší velké oblibě u 200 tisíc zákazníků, určený pouze pro mladistvé od 6 do 26 let. Za měsíční paušál 99 Kč ale nedostanou vůbec nic, tedy žádné volné jednotky jako je tomu u BAV SE. Ten sice stojí měsíčně 226,10 Kč, ale za to nabídne stovku SMS a 50 minut na volání do všech sítí. A také má sekundové účtování po první provolané minutě (60+1), což už je u nás zdá se přežitek, jelikož i nový tarif převzal neduh svých mladších kolegů a účtuje v intervalu 30 sekund po první celé minutě (60+30). Za necelou stovku tak zákazník dostane jen lepší ceny za volání do své pětky a nízkou cenu textovek. Zadarmo na pět zvýhodněných čísel a za korunku na ostatní. Jinak volání vyjde na 2,90 Kč, respektive na 4,90 Kč mimo pět nastavených čísel.

Klepněte pro větší obrázek
Tarif BAV SE s Mých5 je určen pouze pro mladistvé od 6 do 26 let

BAV SE Mých 5 si rozumí i se speciální aplikací, kterou T-Mobile nahrává do některých svých telefonů a díky níž máte svou pětku stále na displeji. Smlouva se zde uzavírá buď na 12 měsíců a nebo na 24 měsíců v případě koupě dotovaného mobilu, studijní potvrzení netřeba. Za žadatele mladšího 18 let podepisuje smlouvu zákonný zástupce. Na BAV SE s Mých5 se dá přejít z tarifu BAV SE kdykoli, ze standardních paušálních tarifů pak při prodloužení smlouvy. Všechny ostatní podmínky jsou stejné jako u původní varianty BAV SE, která i nadále zůstává v nabídce. Tarif půjde aktivovat od 17. srpna přičemž na jedno rodné číslo můžete mít jen jeden. Kompletní přehled cen obou tarifů přikládám v tabulce níže:

TarifBAV SE s Mých 5BAV SE
měsíční paušál99 Kč226,10 Kč
volné jednotky-50 minnut, 100 SMS
volání - Mých5 (bez ohledu na síť)2,90 Kč-
volání - T-Mobile a pevná síť4,90 Kč4,17 Kč/2,26 Kč mimo špičku*
cena volání ostatní sítě4,90 Kč5,36 Kč
SMS - Mých5 (bez ohledu na síť)0 Kč-
SMS - ostatní1 Kč1,19 Kč
účtovnání60+3060+1
*časem mimo špičku se rozumí po-pá 21:00-8:00, víkendy a státní sváty

Combinuj Twist a paušál

Tarif Combi je určen pro předplacené karty, přitom ale nabídne i všechny výhody paušálního programu. Zákazníkovi ale zůstane dokonalý přehled o svých výdajích za telefon, ale současně bude moci mít telefon za zvýhodněnou cenu nebo výhodu 20% kreditu měsíčně navíc (varianta HIT). Podmínkou pro využívání tarifu je ale písemný závazek k minimálnímu měsíčnímu dobíjení po dobou dvou let! Na druhou stranu lze kredit čerpat zcela dle vlastního uvážení za cokoli a není nutné ho spotřebovat v daném měsíci. A právě tyto výhody nabídne nový Combi 300 s měsíčním dobíjením tři sta korun. Tarif i jeho HITová varianta se dá pořídit k stávajícímu nebo novému Twist číslu, přičemž smlouva může být uzavřena prostřednictvím libovolného prodejního kanálu.

Výhodná je také možnost aktivace aktuálně nabízených balíčků: Twist SMS, Víkend 300, Twist NEJ Nonstop, Twist Volání 100 či Girls Talk. O dokončení aktivace je zákazník informován pomocí SMS a začíná mu běžet první období plnění závazku. Pět dní před skončením každé měsíční lhůty obdrží SMS zprávu s údaji, jakou částkou a do kdy musí dobít kredit, pokud tak ještě neučinil. V případě opomenutí minimálního dobití je k dispozici opravná lhůta v délce jednoho měsíce - do splnění závazku v tomto období jsou na kartě účtovány služby dle ceníku Twist Start. Pokud zákazník nedobije kredit ani pak, jsou mu na kartě zablokovány odchozí služby a běží další měsíční opravné období. Po vypršení druhého dodatečného termínu bez nápravy je karta zablokována a zákazníkovi je vyúčtována pokuta ve výši zbývajících měsíčních závazků.

TarifCombi 300Combi 300 HIT
minimální měsíční dobití300 Kč300 Kč
délka smlouvy24 měsíců24 měsíců
měsíční kredit navíc-60 Kč (20 %)*
telefon za zvýhodněnou cenuanone
cena volání do všech sítí5,95 Kč5,95 Kč
účtování60+3060+30
SMS1,20 Kč1,20 Kč
MMS5,95 Kč5,95 Kč
*platnost kreditu navíc je 30 dní

Ceny telefonů se u Combi řídí dle aktuálního ceníku pro minimální měsíční útratu 250 Kč. Operátor může při aktivaci tarifu vyžadovat zálohu 1 000 Kč, která je vrtaná po půl roce řádného plnění závazku.

SMS brána vstane z mrtvých

Jinak T-Mobile také potvrdil opětovné oživení své webové SMS brány, ze které půjdou odesílat esemesky do jeho sítě zcela zdarma stejně jako to umožňuje Vodafone. Dále přibude zákazníkům operátora registrovaným na t-zones možnost odesílat do vlastní sítě krom textovek i MMS. Ty by měly být rovněž zdarma, možná budou ale nějak početně omezeny. Třeba tak jako je tomu nyní u SMS, jejichž počet je omezen na 20 měsíčně (pak už se platí), během pár týdnů ovšem tento limit padne. Víc toho zatím nevíme, nicméně můžeme konstatovat, že dřívější spekulace se potvrdily.

Klepněte pro větší obrázek
T-Mobile byl první operátor, který úplně zrušil webovou SMS bránu pro veřejnost, brzy ji opět spustí
Diskuze (92) Další článek: Jak používat navigaci: přečtěte si návod

Témata článku: , , , , Rodné číslo, Pot, T - Mobil, Dokonalý přehled, Pevná síť, Nový paušál, Měsíční dobití, Opomenutí, Brána, Mobil, Dnešní novinka, Nov, Tarif, T Mobil, MOBI, SMS Brána