Tablet má v Česku už 700 tisíc lidí [průzkum]

Myšlenkou, kolik je v ČR tabletů, jsme se nedávno zabývali v relativní rovině. Dnes pro vás mámě nějaká absolutní čísla. Řady majitelů tabletů se v Česku rozšiřují rychleji než řady příznivců chytrých telefonů a čteček elektronických knih. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Media projektu mezi vlastníky elektronických zařízení.

Výzkum odhaduje, že ve věku od 12 do 79 let vlastní tablet asi 700 tisíc lidí. To je přibližně osm procent populace. Ve srovnání s obdobím loňského druhého a třetího čtvrtletí to znamená nárůst o více než 80 procent.

Nejpočetnější skupinu ale nadále tvoří majitelé chytrých telefonů – v tuzemsku jich je podle výzkumu 1,9 milionu. To je o 45 procent více ve srovnání s loňským druhým a třetím čtvrtletím, kdy Media projekt začal poprvé data o vybavenosti těmito elektronickými zařízeními sledovat. Podobně roste zájem o čtečky elektronických knih. Za první pololetí letošního roku se počet majitelů čteček odhaduje na více než 300 tisíc.

Klepněte pro větší obrázek
Tablety zaplavují Česko 

Každý čtvrtý majitel tabletů a smartphonu pochází z Prahy, přičemž nejčastěji jsou ve věku od 20 do 50 let. Majitelé smartphonů jsou v průměru o něco mladší než majitelé tabletů a čteček, obvykle jsou nadprůměrně vzdělaní - v drtivé většině mají minimálně středoškolské vzdělání s maturitou.

Diskuze (15) Další článek: Nvidia Shield s Tegra 4 přetaktován na rekordních 2,55 GHz

Témata článku: , , Tis, Tab, Lid, Tisíc,