Tajný Garmin Colorado: nejspíš nová turistická řada (oživeno)

V diskuzním fóru webu GPS Information.net se objevila fotografie neznámého Garminu. Nese označení Colorado 300, a už na pohled je vidět, že jde o přístroj do ruky, pro turistiku a outdoorové použití. Garmin zatím oficiálně Colorado nepředstavil, zařízení na obrázku ale vypadá celkem reálně. Ovladač nahoře je zřejmě všesměrový, zaujalo mě také vroubkované kolečko kolem něj – bude se jím dát točit?

Oživeno: Na světě je nová fotka, dokonce z internetového obchodu, kde Garmin Colorado 400 (tedy jiný model než ten na předchozí fotografii) stojí 599 dolarů. Zatím ale není skladem.

Colorado nakonec asi bude mít něco společného s vodou, obsahuje totiž mapy pobřežních vod USA, k tomu mapy velkých jezer a vodstva Havaje a Aljašky. Je ale možné, že to je zrovna konkrétně příklad Colorada 400 a jiné modely budou spíš turistické.

Kolečko na horní straně je opravdu otočné, na novém obrázku je vidět zřetelněji. Displej má celkem vysoké rozlišení 240 × 400 bodů, zobrazí 65 tisíc barev a není dotykový. Paměť přístroje lze rozšířit paměťovými kartami SD. Uvnitř je elektromagnetický kompas, výškoměr, teplotní senzor, přístroj je odolný proti vodě. Dvě Colorada si mezi sebou dokážou bezdrátově vyměňovat data. Trochu se ale bojím, že Garmin použil technologii, která je veřejně dostupná jen v USA, že nepůjde třeba o Bluetooth. Obchod samostatně zmiňuje i funkci „paperless geocaching“, která zobrazuje podrobné informace o geokeších.

Diskuze (21) Další článek: T-Mobile spouští nový portál, růžový internet do kapsy

Témata článku: Teplotní senzor, Paperless, Tajný, Nov, Řada, Color, Colorado, GPS Info