Také O2 začne prodávat mobil hnaný sluncem

Vodafone má svůj Samsung Blue Earth a také O2 do nabídky zařadí mobil se solárním panelem a korejským původem. Půjde o LG GD510. O mobilu samotném si můžete přečíst v našem preview.

Elegantně vyhlížející přístroj vybavený dotykovým displejem bude v prodeji včetně samostatného zadního krytu PCB 100 s fotovoltaickými články. O2 bude mít na tuhle technickou zajímavost exkluzivitu a prodej začne v prvních týdnech roku 2010.

Solárním panelem ale ekologie pro LG nekončí, model GD510 nabídne i další „zelenou“ vlastnost. Ta se týká standardní nabíječky s microUSB konektorem. Jakmile akumulátor dosáhne maximální úrovně kapacity energie, telefon vydá zvuk a na displeji zobrazí výzvu k vypojení nabíječky z elektrické sítě. Dalším přínosem pro přírodu je skutečnost, že balení přístroje je vyrobeno z recyklovaného papíru a pro jeho potisk byly využity barvy na bázi sóji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
LG GD510: střídmé, elegantní, kompaktní

Posledním chybějícím údajem tedy zůstává cenová politika O2. Tu však zatím operátor ponechává zahalenou tajemstvím, ceny druhého sluncem hnaného mobilu v Česku budeme znát až těsně před začátkem prodeje.

Diskuze (9) Další článek: U:fon započal přeměnu na nízkonákladového operátora

Témata článku: LG, , , Pro +, Slunce, MOBI, Mobil