TomTom: doživotní aktualizace map a nový Start s RDS-TMC

Nejprve se podívejme na novou verzi nejlevnější navigace TomTom Start2. Po stránce vzhledu se od předchůdce, který je na trhu pouze od prosince, vůbec nezměnil, vše důležité se událo uvnitř. Omlazená verze se přitom dočkala jen dvou vylepšení: podpory navádění v jízdních pruzích a RDS-TMC pro získávání dopravních informací. Nicméně nejen, že si musíte dokoupit přijímač RDS-TMC, musíte si navíc předplatit i její používání. Přijímač přitom stojí u nás přes dva tisíce korun a cena za službu zatím není na stránkách uvedena.


TomTom Start2 je od předchůdce k nerozeznání

TomTom Start2 bude opět ve dvou verzích: s regionální mapou za 3 390 Kč, respektive s mapou Evropy za 4 490 Kč. V druhém případě navíc získáte předplacenou službu aktualizace map na dva roky. V ostatních ohledech se TomTom Start2 od předchůdce neliší, můžete si tedy přečíst recenzi: TomTom Start: taková malá milá navigace

TomTom již na letošním CESu oznámil, že hodlá po vzoru Garminu nabízet doživotní aktualizace map a živé dopravní informace zdarma, tedy přesněji řečeno - za poplatek navyšující cenu navigace. U nás se služba dopravních informací míjí účinkem, nicméně paušál za mapové aktualizace se nás týká. České zastoupení o této novince mlčí, podrobnosti, především výši příplatku za mapy, tedy zatím neznáme. Na Amazonu se údajně objevila možnost předobjednávky nových modelů XL a XXL s datem dodání na konec dubna, ze kterých by šlo zjistit alespoň přibližnou výši ceny, nicméně nyní již ze stránek obchodu zmizely.

Diskuze (19) Další článek: Japonské Fujitsu uvedlo oddělitelný mobil. Je tlustý jen 10 mm

Témata článku: , , , , Nov, RDS, Start, Tom, Akt, Konec dubna