TomTom: držák s FM vysílačem (doplněno)

TomTom dnes představil nový držák s vestavěným FM vysílačem pro své přenosné navigátory Go. Držák vysílá hlasové instrukce nebo hudbu přehrávanou v TomTomu na frekvenci, kterou řidič naladí v autorádiu a zvuk posléze uslyší v jeho reproduktorech. Frekvenci lze zvolit i u samotného držáku.

Klepněte pro větší obrázek

Držák se začne prodávat v únoru a zatím nevím, jestli bude k dispozici v České republice. Cena byla stanovena na 50 eur, tedy 1 400 Kč a možná ještě DPH.

Používání takových FM vysílačů bylo dříve v Evropě zakázáno, od poloviny roku 2006 jsou ale povoleny. Konkurenční Garmin nabízí stejnou funkci přímo ve své přenosné navigaci Nüvi 660, ale pouze v amerických modelech, v evropských je softwarově zablokována. Garmin ale už dříve uvažoval o jejím odemknutí a nový držák TomTomu by mu v rozhodování mohl pomoci.

Doplněno: Držák se bude v ČR prodávat od konce února.

Tisková zpráva v češtině

TomTom představuje nový držák s FM vysílačem. Poprvé v Evropě: bezdrátové začlenění navigačních instrukcí do audio výbavy automobilu.

8. ledna 2006, Amsterdam - TomTom, vedoucí poskytovatel navigačních řešení, dnes představuje novinku - držák s FM vysílačem na čelní sklo umožňující řidičům poslech autorádia a zároveň i poslech hlasových navigačních instrukcí a hudby ze svého navigátoru TomTom + handsfree volání. TomTom FM vysílač je kompatibilní s řadou GO, stojí 49,95 Eur a bude dostupný prostřednictvím sítě hlavních evropských maloobchodů od února 2007*. TomTom je první dodavatel přenosných navigací v Evropě poskytující svým zákazníkům FM technologie.

Držák s FM vysílačem přenáší bezdrátově navigační instrukce a hudbu z navigátoru TomTom GO přímo do autorádia a díku tomu pak funguje jako samostatná rádiová stanice. Uživatel jednoduše připevní svůj TomTom GO do držáku s FM vysílačem, na rádiu naladí libovolnou nepoužívanou FM frekvenci a stejnou frekvenci pak zvolí na navigátoru TomTom GO. Díku tomu mají uživatelé TomTom nyní možnost poslouchat navigační instrukce, telefonovat a poslouchat rádio zároveň bez přítomnosti nevzhledných kabelů zbytečně zabírajících místo ve voze. Další výhodou je jednoduché začlenění TomTom GO do autorádia, díky němuž se hudba (v případě potřeby přehrání hlasových navigačních instrukcí či při přijímání telefonních hovorů) automaticky vypne.

Držák s FM vysílačem je vhodný pro TomTom GO 910 s volnou pamětí 12 GB, který umožňuje ukládání více než 3 000 hudebních skladeb, což zajišťuje řidičům osmidenní poslech hudby během cestování, aniž by slyšeli nějakou skladbu více než jedenkrát. Uživatelé produktů TomTom GO 510 mohou poslouchat skladby uložené na jejich iPodu přes audio výbavu automobilu **.

“TomTom překonává hranice technologického vývoje”, řekl Éric Pité, vice prezident Product Management TomTom. “Toto bezdrátové řešení využívající FM frekvence poskytuje uživatelům ničím nepřerušovanou hlasovou navigační instruktáž a poslech oblíbených písniček přes audio výbavu automobilu.”
Držák s FM vysílačem je kompatibilní s TomTom GO 910, GO 710 a GO 510 a bude dostupný jako doplněk. Uživatelé TomTom potřebují aktualizovaný software - verze 6.522 či vyšší, která je dostupná pomocí TomTom HOME. TomTom HOME je bezplatná softwarová aplikace umožňující uživatelům řídit, stahovat, ukládat a přenášet soubory z počítače do přístroje TomTom.

V případě nesrovnalostí mezi touto tiskovou zprávou a originální anglickou verzí platí originální anglická verze.

* Cena a dostupnost se liší podle regionů

** iPod spojovací kabel je dostupný jako doplněk


Tip: Stáhněte si zdarma Elišku, nový ženský hlas pro navigace TomTom
Diskuze (12) Další článek: Nový Sony Ericsson W880i: hudební placka

Témata článku: Uživatel produktů, Americký model, Vysílač, Rádiová stanice, Držák, F +, Tom