Toto je první aplikace oficiálně uznaná jako antikoncepční metoda

Aplikaci Natural Cycles (Android, Apple iOS) můžeme považovat za pokročilý menstruační kalendář. Klíčem k přesnosti je každodenní dodávání informací o tělesné teplotě. Žena se ihned po probuzení změří teploměrem, který měří na dvě desetinná místa a hodnotu zapíše do aplikace. Algoritmy průběžně upravují kalendář, takže je na první pohled možné rozlišit plodné dny, kdy je potřeba použít ochranu (kondom).

Aplikace je možné použít i obráceně, protože přesně identifikuje nejplodnější období měsíce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
I tato antikoncepční metoda vyžaduje disciplínu – každodenní měření teploty.

Výhody oproti konvenčním metodám antikoncepce jsou zřejmé. Tělo ženy neovlivňují hormony, ani implantované tělísko, není potřeba celý měsíc používat kondomy a oproti obyčejnému kalendáři je zde větší přesnost.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vývojáři pro svou aplikaci udávají index spolehlivosti 99,5 % (tzn. pět žen z tisíce otěhotní, pokud se rok řídí doporučeními z aplikace).
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aplikace má verzi i pro hodinky Apple Watch.

Stažení aplikace je bezplatné, ale služby jsou zdarma pouze po zkušební dobu, pak je nutné zaplatit. Buď měsíc po měsíci, nebo na rok, což je levnější a dostanete teploměr zdarma.

Klepněte pro větší obrázek
I takhle pak může vypadat vyjádření měsíční periody.
Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadají ceny. Pro lepší představu jde o asi 254 Kč na měsíc a 1 800 Kč na rok. Zdarma je měsíc na vyzkoušení.
Diskuze (5) Další článek: Samsung začne s výrobou skládacích tabletů již koncem letošního roku

Témata článku: , , , , , První aplikace, Teploměr, ANT +, Tělesné teplo, Tělísko, Ant, Kondom, Natural, Jak, Spolehlivost, Metoda, Aplikace, Celý měsíc,