Trapster: jak přechytračit policii pomocí GPS

Pomocí zajímavé aplikace Trapster pro Windows Mobile se můžete vyhnout policejním radarům, respektive v danou chvíli jim přizpůsobit svou jízdu. Jak Trapster funguje a kolik stojí?

Sociální síť pod dohledem satelitů

Služba funguje na jednoduchém principu. Do telefonu s Windows Mobile nahrajete malou aplikaci, kterou spustíte a vydáte se na cestu. Pokud na trase narazíte na policejní hlídku, stisknutím tlačítka odešlete tuto informaci do databáze. Trapster ji potom předá všem ostatním uživatelům, kteří se v danou chvíli pohybují v okolí. Ukáže se jim přesná poloha a druh „nebezpečí“.

Zaměření polohy pochopitelně zajistí GPS. Lokalizace je možná i na základě zaměření Wi-Fi hotspotů, ale v tomto případě vše závisí na kvalitě databáze přípojných bodů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Známé mapy od Googlu • jednoduché a intuitivní prostředí aplikace • možnosti nastavení

Výhody a rizika jsou tedy nasnadě. Pokud by aplikaci používal úplně každý a svědomitě plnil databázi, bude to ten nejlepší a nejaktuálnější antiradar na světě. Pokud ji budete používat sami, je to úplně zbytečné. Předpoklady jsou ale dobré: aplikace je nenáročná, stabilní a zdarma dostupná, využívá kvalitní mapové podklady Google Maps.

Technickou zajímavostí pak je, že Trapster má integrovanou funkci nahrazující A-GPS. Umí z internetu stáhnout aktuální data o poloze GPS satelitů na oběžných drahách, což znamená nepoměrně rychlejší zafixování polohy. Nevýhodou je dostupnost aplikace pouze pro Windows Mobile, chybějící jazyková lokalizace a závislost na datových přenosech.

Aplikaci stahujte na stránkách výrobce.

Diskuze (18) Další článek: Nové hudební příslušenství od Sony Ericssonu

Témata článku: , Jak, Přesná poloha, Pomoc, Pol, Intuitivní prostředí, Pře, Jazyková lokalizace