Verizon Razzle: otočná okázalost za dvacet babek

Americký operátor Verizon Wireless představil konstrukčně zajímavý mobil s příhodným názvem Razzle. V doslovném překladu do češtiny by se telefon jmenoval „Okázalost“, přičemž ona zajímavost spočívá ve spodní otočné části, což je prvek, který zase tak často k vidění není. V roce 2006 jsme otočnou konstrukci mohli vidět třeba u Nokie 3250 a o rok později u hudební 5700.

Klepněte pro větší obrázek
Kupte jeden a dostanete dva. To u nás koupíte jeden a zaplatíte dva

Výrobci tento koncept v současné době zpravidla nepoužívají, onou pověstnou výjimkou potvrzující pravidlo jsou některá véčka s otočnými prvky. Na mysli mám teď především typicky Japonská véčka s otočným displejem. U Razzlu lze v první poloze nastavit spodní stranu na QWERTY klávesnici a do druhé si můžete „natočit“ reproduktory s několika hudebními tlačítky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekTelefon si mohli na živo osahat redaktoři serveru Engadget Mobile, více obrázků najdete zde

Výbava není nic moc, TFT displej s úhlopříčkou 2,2 palce s rozlišením 220 × 174 bodů schopný zobrazit 262 tisíc barev a 1,3 Mpx foťák. Nechybí ani Bluetooth a slot na microSD karty. Ať už vám přijde sympatický či naopak, u nás byste s ním nepochodili (ani u U:fona) – a to přesto že funguje v síti CDMA. A cena? Dvacet dolarů při objednávce přes web se smlouvou na dva roky. Já myslím, že za 350 Kč to není zase tak špatné, kdyby se prodával u nás, byl by tak desetkrát dražší i s příslibem k nejvyšší útratě.

Váš názor Další článek: Samsung S5230 Star: dotkněte se hvězd (test)

Témata článku: , Ráz, Verizon, OTO, OKA, Šmejd