Vtipálek si hrál s Wi-Fi v letadle: Vystrašení pasažéři a dvě hodiny zpoždění

Víkendový let přepravní společnosti Qantas z australského Melbourne do Perthu nabral nečekané zdržení. Způsobilo ho podezřelé pojmenování jedné z Wi-Fi sítí, na které upozornila jedna z cestujících: „Mobile Detonation Device“, v překladu mobilní detonační zařízení.

Kapitán cestující vyzval, aby mu neznámé síťové zařízení (například smartphone), vydali. K nevhodnému výstřelku se nikdo nepřihlásil. Letadlo přesto nakonec dostalo povolení k odletu.

Jenže celá situace vyvolala obavy u desítek cestujících. Údajně asi 40 z nich se nakonec rozhodlo letadlem necestovat kvůli obavám o bezpečnost. Vystupující pasažéři tím způsobili ještě větší zdržení, protože pracovníci letiště museli vyložit jejich zavazadla.

Letadlo přistálo v Perthu s přibližně dvouhodinovým zpožděním. Incident je na jednu stranu úsměvný, ale pokud by byl vtipálek odhalen, hrozilo by mu minimálně pokrytí nákladů způsobených zpožděním letu.

Via The Next Web

Diskuze (20) Další článek: Týden mobilně 332: porcelánové UFO jménem Amazfit

Témata článku: , , Melbourne, Celá situace, Pás, Zpoždění, Wi-fi sítí, Celá síť, Hod, Pas, The Next Web, Kapitán, Pasažéři, Síťové zařízení, Let, Vtip, F +, Vtipálek