Vyrazte do terénu. Raidy v Pokémon Go jsou přístupné hráčům s úrovní 25+

V průběhu víkendu došlo ke spuštění raidů ve hře Pokémon Go. Nejprve byly raidy určeny jen pro vybrané hráče s vyššími úrovněmi a pouze ve vybraných lokacích, v době psaní článku potřebujete pro účast na raidech minimálně level 25. A pokud toto kritérium splňujete, můžete vidět blížící se raidy přímo na herní mapě nebo na radaru v podnabídce Raid.

Vizuálně poznáte blížící se raid podle toho, že je nad dotčenou gym vyobrazeno velké vejce a dvouhodinový odpočet. Růžové vejce symbolizuje méně vzácné pokémony, zlaté pak ty nejvzácnější. Raid pokémoni (neboli „bossové“) se navíc ještě řadí do čtyř úrovní obtížnosti, kterou vidíte po kliknutí na vejce. Jednička bude jednoduchá i v režimu jednoho hráče, dvojka je „sólovatelná“ už jen pro hráče s vyššími levely, jejichž pokémoni mají specifické útoky (typicky velmi efektivní).

U obou úrovní vám hra navíc doporučuje i ideální počet hráčů, stejné je to i u obtížností 3 a 4, u kterých si však bez pomoci ostatních hráčů „neškrtnete“. A třeba takový Tyranitar s CP přes 30 tisíc vyžaduje alespoň 17 hráčů. A to je už hodně velká skupinka...

Připomeňme, že pro vstup k raidu potřebujete tzv. „Raid Pass“, který můžete koupit v obchodu za 100 zlatných nebo můžete každý den dostat jeden zadarmo při prvním otočením disku v gym. Až poté, co potvrdíte raid a vyzvete pokémona (který se po vyklubání z vejce ukazuje na radaru v podobě černé siluety), zjistíte kolik dalších hráčů je v „lobby“. Častokrát zjistíte, že jste na tom sami, takže pokud nehrajete ve skupině, doporučujeme začít u obtížností 1, maximálně 2.

Diskuze (7) Další článek: Drony mají regulérní závody. Světový šampionát jde do druhé sezóny a je to úžasná podívaná

Témata článku: , , , , , Odpočet, Výraz, Herní mapa, Raidech, Ostatní hráč, Ideální počet, Stadión, Obtížnost, Raidů, Vysoká úroveň, Vysoký level, Terén, Skupinka, Vybraná lokace, Boss, Hráč, Level, Pokémon, Tyranitar, Přístup,