Vyznačte si do kalendáře 23. březen. Super Mario Run se konečně dostane na Android

Kdo by v dnešní době neznal legendární herní ikonu uplynulých 30 let, Super Maria? Loni v listopadu se na displeje mobilních telefonů dostal tento „instalatér“ v rámci hry Super Mario Run, ovšem jako první byla vybrána platforma iOS. Android verze byla v plánu, ovšem termín jejího uvedení byl poměrně dlouhou dobu neznámý.

Včera společnost Nintendo oznámila, že verze pro Android je již hotova a bude zpřístupněna veřejnosti 23. března. Má se přitom jednat o verzi hry 2.0.0, která má přinést zatím neznámá vylepšení a některé herní úpravy. Povinnost neustálého připojení k internetu má zůstat zachována. Úvodní úrovně hry jsou k dispozici zdarma, plná verze na AppStoru vyjde na 10 EUR (tj. cca 270 Kč). U Androidu by měla být cenová politika nastavena podobně.

Princip hry je podobný dřívějším „skákačkám“, které se ujaly na celé řadě platforem. Super Mario automaticky prochází prostředím, kliknutím na displej jej přinutíte ke skoku. Podržením prstu pak můžete skákat výše. Skoky slouží i k likvidaci nepřátel, pokud na svých cestách najdete „houbu“, dostanete určité „superschopnosti“. V rychlosti procházení úrovněmi se můžete porovnávat i s jinými hráči.

Hra bude na Google Play k dispozici 23. března, již nyní ale můžete na stránce hry předregistrovat

Zdroj Twitter

Diskuze (11) Další článek: Nubia Z11: návrat ve velkém stylu [recenze]

Témata článku: , , , , , , #Android, DOS, Šup, Mario Run, Březen, Super Mario, Mario, Super +, AppStore, Super, Plná verze, Cenová politika, Neustálé připojení, Sup,