YotaPhone 3 jde proti proudu. Místo duálního foťáku nabídne dva displeje

Konec spekulacím. Čínská společnost Yota Devices konečně představila svůj nejnovější model YotaPhone 3, který však jde přímo proti aktuálním trendům. Místo duálního fotoaparátu se tak můžete (po dvouleté odmlce) těšit na „duální“ displej. Hlavnímu 5,5" Super AMOLED displeji s Full HD rozlišením je na zadní straně připraven pomoci 5,2" E-ink HD displej. 

YotaPhone 3 je vzhledově povedené zařízení, které vzdáleně odkazuje na iPhony. V domovském tlačítku pod displejem najdeme čtečku otisků prstů, na boční hraně je zase připraven šuplíček, který pojme až dvě SIM karty. Spodní hrana telefonu je osazena stereoreproduktory, napájení napevno integrované 3 300 mAh probíhá přes konektor USB-C. Hlavní 13Mpx fotoaparát doplňuje 12Mpx kamerka pro selfie nad displejem.

Při pohledu na specifikace zamrzí snad jen použitý čipset, Snapdragon 625 byl na trh vypuštěn již loni v únoru jako zástupce střední třídy, takže je jasné, že YotaPhone 3 nebude atakovat žebříčky těch nejvýkonnějších smartphonů na trhu. Základní verze modelu dostane 4GB operační paměť a 64GB úložiště, na výběr ale bude i 128GB varianta. Telefon poběží na Androidu 7.0 Nougat s grafickou nadstavbou od Yoty.

A co od nového modelu očekávat? Rámcově mají být jeho možnosti stejné, jako u modelu YotaPhone 2, který jsme na MobilManii testovali před dvěma lety.  Vše bude ale zabaleno do většího výkonu s jemnějšími displeji. Zadní displej s elektronickým inkoustem tak poslouží jako náhrada čtečky knih, ze které se pouhým otočením budete moci vrátit do známého prostředí Androidu. YotaPhone 3 se začne v září dostane do Číny, poté do Ruska a následně na další vybrané trhy v Evropě. Jeho cena se má po přepočtu a přidání daně pohybovat okolo 18 tisíc Kč.

Toto byly naše první dojmy z předchozího YotaPhone 2:

Zdroj TheVerge

Diskuze (3) Další článek: Bezrámečková střední třída i pro Česko. LG začne brzy prodávat model Q6

Témata článku: Yotaphone, , , , , , , , , , , , , , První dojem, ? Displej, Foťák, Konektor USB-C, Nejnovější model, Yota Devices, Full rozlišení, Evropa, Yota, Nový model, Čínská společnost,