Zájem o iPhone 8 byl u operátorů slabší. Čekají lidé na model X?

O Nový iPhone 8 byl u tuzemských operátorů menší zájem než o jeho předchůdce v minulém roce. Část zákazníků totiž čeká na dražší iPhone X, který se na trh dostane na začátku listopadu. Vyplývá to z informací firem.

iPhone 8 se v tuzemské obchodní síti objevil minulý pátek, týden po startu v USA. I tam jej provázel slabší zájem oproti předchozím modelům. Přitom ve srovnání s iPhonem 7 má „Osmička“ lepší výbavu, větší paměť a nižší cenu. 

„Celkově je zájem o novou řadu v souvislosti s očekávaným příchodem iPhone X o něco menší. Letos však vidíme několikanásobně vyšší poměr zájmu o větší model Plus,“ uvedla mluvčí O2 Lucie Pecháčková. Podle Veroniky Exnerové z Vodafonu se nejvíce prodával model 8 Plus, 64GB, v barvě space gray.

„Za posledních pár let jsme se přesvědčili o tom, že prodej TOP modelů velkých značek i přes rostoucí prodejní cenu stále stoupá. Nejen v případě Apple, ale také třeba u Samsungu. I přes vyšší cenu nepředpokládáme nižší zájem o nové modely iPhone, než tomu bylo dříve,“ říká mluvčí řetězce prodejen elektroniky Euronics Lenka Mastešová.

Představení iPhone X proběhlo ve velkolepém stylu:

Diskuze (55) Další článek: Google má dnes večer velkou tiskovku. Ukáže nejen Pixel 2

Témata článku: Apple, , , , , Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 256GB, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone 8 Plus 256GB, Apple iPhone X, Apple iPhone X 256GB, Mode, Lenka Mastešová, Velká paměť, Model X, Tuzemský operátor, Minulý pátek, Velký model, Nízká cena, Lid, Dobrá výbava, , Space gray, Nízký zájem, Model,