Zpomalení dat po vyčerpání FUP se virtuálů O2 týkat nemusí

V souvislosti se změnami podmínek u operátora O2, zvyšováním FUP a zpomalováním přenosu dat po jeho vyčerpání, se vyrojila řada otázek. Týká se zpomalování všech zákazníků? Budou FUP navyšovat virtuálové v síti O2? A týká se virtuálů zpomalení rychlosti na 64 kb/s? Získali jsme odpovědi od tiskového oddělení O2:

  1. Snížení rychlosti přenosu dat z 200 kb/s na 64 kb/s po vyčerpání (navýšeného) FUP se prozatím týká pouze nefiremních paušálních zákazníků O2. Později ale operátor rychlost omezí i firmám a zákazníkům předplacených karet. O této skutečnosti budou zákazníci informování SMS zprávou.
  2. Virtuálové působící v O2 síti BLESKmobil, Tesco Mobile, Mobil od ČEZ si svou politiku po vyčerpání FUP nastaví sami a své zákazníky budou o změně podmínek informovat. Může se tak stát, že někteří se v nepopulárním zpomalování „svezou“ s O2, jiní nic měnit nemusí.
  3. U dceřiného virtuála Bonerix k uplatnění nových podmínek dojde, ale stejně jako u firemních zákazníků to bude později než 8. února 2014. Zákazníci budou o nových podmínkách informováni podle zákona, tzn. alespoň s měsíčním předstihem.
Diskuze (44) Další článek: NTT DoCoMo měl světu představit Tizen, odkládá jej na neurčito

Témata článku: , , , , Měsíční předstih, Zpomalení, Vir, Změna podmínek, Vyčerpání, F +