Brojí proti iPhonu X. Samsung Galaxy S9 má nabídnout vylepšený oční skener

Zatímco Apple u nových iPhonů skenuje tváře, Samsung zůstává věrný očnímu skeneru. Podle jihokorejské zdroje má být snímač u budoucích modelů řady Galaxy S9 podstatně vylepšen. Výrobce si od toho slibuje větší bezpečnost zejména s ohledem na verifikaci biometrických údajů při provádění platebních transakcí.

Podle zdroje obeznámeného s aktuální situací v Samsungu připravuje výrobce Galaxy S9 s vylepšeným očním skenerem. Snímač bude mít navýšeno rozlišení na 3 Mpx z aktuálních 2 Mpx (u Galaxy S8, S8+ a Note 8), což umožní přesnější zachycení očních duhovek tehdy, mají-li uživatelé nasazeny brýle, pohybují při skenování očima do stran nebo skenují oční duhovky v prostředí, které má daleko od ideálních světelných podmínek. K nové čtečce připravuje Samsung i inovovanou podobu podpůrného softwaru.

Samsung chce skener oční duhovky postupně dostat i do levnějších modelů, a to na konci roku 2018, popř. začátkem roku 2019. Podle výrobce se jedná o nejbezpečnější biometrickou ochranu telefonu, protože každý člověk má individuální vzory oční duhovky, které jsou v čase neměnné a mohou být skenovány jen z omezené vzdálenosti. Hybným motorem integrace skenerů očí do levnějších modelů je větší zabezpečení mobilních plateb.

Takto funguje skener oční duhovky u Samsungu Galaxy S8:

Zdroj KoreaHerald

Diskuze (16) Další článek: Rámečky omezí také Nokia. První novinku by mohla ukázat už za pár týdnů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Biometrický údaj, Budoucí model, Sam, Zdroj obeznámeného, Nový iPhone, Samsun, Velká bezpečnost, Transakce, Nová čtečka, Zdroj koreaherald, Oční duhovka, Jihokorejský zdroj, Pro +, Platební transakce, Levný model, Mobilní platba