Aktualizace na iOS 12.1 začne zpomalovat i váš iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X

S aktualizací na iOS 12.1 mohou stávající uživatelé počítat s cíleným zpomalením stávajících modelů iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Opakuje se tak situace s updatem na iOS 12.2.1, který v tichosti omezil maximální výkon procesorů u iPhonu 6 a iPhonu 7, což, de facto, loni v prosinci odstartovalo velkou aféru. iPhone později zpomalování přiznal, omluvil se, nabídl zlevněnou výběru starých baterií za nové, a vysvětlil, proč bylo zpomalení vůbec zapotřebí.

Aféra se zpomalování iPhonů po třičtvrtě roce vyšuměla, takže Apple od 1. ledna opět zvýší cenu za mimozáruční výměnu akumulátorů na 49 USD pro starší iPhony, resp. na 69 dolarů u iPhonu X a novějších. Kauza se však s roční odmlkou obrací k iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X, které budou po updatu na iOS 12.1 uměle zpomaleny. Apple však dodává, že „Zpomalení nebude až tak poznat, protože tyto modely mají pokročilý návrh hardwaru a softwaru“. Zpomalení se objeví v Nastavení pod položkou Kondice baterie, půjde však uživatelsky deaktivovat.

Umělé zpomalování se nově týká i loňského iPhonu X:

Zdroj Phonearena

Diskuze (95) Další článek: Herní Asus ROG Phone míří do prodeje. Cena nakonec nebude tak astronomická

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 256GB, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone 8 Plus 256GB, Apple iPhone X, iPhone X, Zpomalování, Kondice baterie, Dolar, Vaš, Plus, Stará baterie, Zpomalení, Maximální výkon, Mimozáruční výměna,