Amazfit 2: Nové sportovní hodinky od Xiaomi poslouží i v chytré domácnosti

  • K ovládání displeje slouží i mechanická tlačítka, což sportovci ocení
  • Umí vypočítat VO2 max., efekt tréninku nebo čas pro regeneraci
  • Novinkou je vodotěsnost, takže umí měřit i plavání

Xiaomi představilo druhou generaci chytrých sportovních hodinek Xiaomi Huami Amazfit 2. Letošní model je po všech stránkách lepší a směle může konkurovat i mnohem dražším hodinkám od společností jako Garmin, TomTom nebo Suunto. A když už zmiňuji Garmin – že se Číňané inspirovali hodinkami Garmin Fénix 5, je myslím zřetelné.

Stejně jako u předchozí generace je displej dotykový a lze ho ovládat i pomocí mechanických tlačítek na boku, což u sportovních hodinek pokládám za výhodu. Displej má kruhový tvar, velikost 1,34 palce a vylepšené rozlišení 340 × 340 pixelů. V tomto případě se jedná o OLED displej, což se pozitivně projeví na kvalitě zobrazení. Mnohým však může chybět transflektivní displej jeho předchůdce, který je na slunci bezkonkurenčně kontrastní.

Pouzdro hodinek je z polykarbonátu s příměsí karbonových vláken. Boční tlačítka jsou z nerezové oceli, obroučka ciferníku je keramická a displej chrání po okrajích zaoblené safírové sklíčko. Huami Amazfit 2 nevyužívají Android Wear ani jiné otevřené platformy, běží na vlastním systému.

Hodinky by neměly trpět nedostatkem výkonu, dvoujádrovému procesoru s taktem 1,4 GHz sekunduje operační paměť 512 MB RAM. Úložiště má kapacitu 4 GB, uživateli je dostupná zhruba polovina. Baterie o kapacitě 280mAh by dle výrobce měla hodinky udržet v chodu až 5 dní nebo 36 hodin s aktivní GPS.

K měření 11 různých sportovních aktivit je připraven energeticky úsporný 28nm GPS čip od Sony, PPG monitor srdeční aktivity umístěný na spodní části hodinek, gyroskop, tříosý akcelerometr a barometr. Jas displeje se dokáže automaticky přizpůsobit okolním podmínkám díky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Verze 3s má kožený řemínek a zkusí oslovit sportovce, kteří přes den nosí oblek.

Zmíněných 11 aktivit zahrnuje chůzi, běh, jízdu na kole, cyklotrenažér, vysokohorskou turistiku, triatlon a další. Hodinky jsou až do hloubky 50 metrů vodotěsné (5 ATM), a tak nechybí měření plavání. Dražší konkurenci se vyrovná i prémiovými funkcemi typu měření VO2 max., efektu tréninku či výpočtu doporučeného času odpočinku.

Hodinky Huami Amazfit 2 se začnou prodávat za 228 dolarů, tedy asi 5 tisíc korun. K nám by se mohly dostat o pár týdnů později za cenu cca 6 500 Kč.

Xiaomi Huami Amazfit 2 v akci:

Diskuze (18) Další článek: Volali jsme jako jindy v neděli, o stovky procent vyskočily na Štědrý den data

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , Kožený řemínek, #Xiaomi, Srdeční aktivita, Spodní část, Karbonové vlákno, Dolar, Chytré,