Apple iPhone X: přichází modla [recenze]

  • Stabilizovaný teleobjektiv je skvělý
  • Výdrž je srovnatelná s iPhonem 8 Plus
  • Face ID funguje úplně fantasticky

Apple si dal záležet, aby udělal telefon, který má být po dlouhé době jiný, má být nejlepší a má definovat směr, jakým se budou mobily odebírat v dalších několika letech. Dokonalý není, ale má k tomu blíž, než si myslíte. Většinu fandů telefonů musí štvát ohraná písnička o inovativním Applu, ale je nutné, aby zazněla právě teď.

Před více než deseti roky změnil Apple mobilní telefony. První iPhone se stal na celou dekádu mustrem, který přijali všichni výrobci, kdo šel proti proudu, skončil špatně (BlackBerry, Nokia). Systém kapacitního dotyku, k tomu navržený operační systém atd. O tom, jak nadčasový to byl nápad, není třeba pochybovat. Všechny chytré telefony vypadají více méně jako první iPhone a obdélníkové tělo s typickým tlačítkem uprostřed spodní strany, se stalo v podobě piktogramu mezinárodním symbolem pro chytrý telefon.

Apple po deseti letech zásadně mění design, mění logiku ovládání, na kterou jste byli zvyklí, a říká, že tohle je nový mustr na příští dekádu. Bezrámečkový design, kdy displej pokrývá maximum přední plochy, určitě není nápadem Applu. Sám výrobce tvrdí, že nemusí být první, ale chtějí v tom být nejlepší. Jak moc se tohle rčení podaří naplnit, je ale už jen na lidech, kteří hlasují svými platebními kartami.

Apple iPhone X 64GB
rozměry a hmotnost: 144 × 71 × 7,7 mm, 174 g
displej: 5,8", kapacitní AMOLED, 1 125 × 2 436, 463 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (600|75 Mb/s)
konektivita: Lightning, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, RAM: 3 GB, baterie: 2 716 mAh
procesor: Apple A11 Bionic (6× Monsoon, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Apple iOS 11
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
56 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Samotná recenze iPhonu X začíná na následujícím listu.

Apple iPhone X zapůjčil k testování operátor T-Mobile.

Diskuze (179) Další článek: Co nám nadělil rok 2017: Největší události posledních 12 měsíců

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Apple iPhone X, Digitální výřez, Mac Pro, Expozice, Live Photo, Úplná novinka, Zavření, Telefonní reproduktor, Interiér, Čepice, Odkládání, Reflektor, Obloha, IWork,