Apple v úterý představí iPhone 11. Tohle je 11 novinek, které můžeme očekávat

Už v úterý vypukne keynote Applu, kde představí další generaci novinek. Tradičně pro vás chystáme přepis z akce, kde se přehledně dozvíte vše důležité. Řada informací se však dostává ven už s předstihem, přidávají se k nim reálné i docela divoké spekulace. Všechny jsme je sesbírali do tohoto článku.

iPhone 11 a 11 Pro 

Telefony budou letos znovu tři a už máme jasno ve značení. Apple iPhone 11 bude nástupcem modelu XR a modely XS a XS Max získají nástupce v podobě iPhonu 11 Pro a 11 Pro Max. Nabídnou stejný design, podobné rozměry a počítá se i s kovovým šasi se skleněnými zády. Verze Pro zůstanou s barvami konzervativní, jen se dočkáme i matné verze. Jedenáctka bude znovu lákat na barvičky:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
iPhone 11 přinese dvě nové barevné varianty.

Nabídka se ale změní, nově přijde v zelené a fialové variantě, které nahradí některé z nastávajících odstínů. Překvapivé je plánované posunutí jablečného loga více doprostřed telefonu, kde bude sloužit jako vodítko při reverzním bezdrátovém dobíjení jiných zařízení. Podle spekulací chce Apple více očistit design a ze zad zmizí veškeré popisky včetně nápisu „iPhone“. Ostatně pokud se podíváte postupně na předchozí modely, s každou generací popisky postupně ubývaly, ať už šlo o různé standardy, název modelu, paměť a podobně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vzhled iPhonu 11 Pro je již prakticky jasný. Uniklou podobu potvrzují i makety, které se nám dostaly do rukou.

Displeje budou stejné, tedy s úhlopříčkami 5,8”, 6,1” a 6,5”, přičemž prostřední velikost zůstane pro iPhone 11, který se spokojí s IPS panelem. Zbytek si rozdělí iPhony 11 Pro a Pro Max s OLED displejem a jako bonus získají i podporu tužky Apple Pencil. Ta zřejmě přijde i v menším provedení speciálně pro iPhone. Změnou bude také úplné odstranění funkce 3D Touch, kterou nahradí dlouhé podržení Haptic Touch, se kterou přišel loňský iPhone XR.

Diskuze (147) Další článek: Huawei Kirin 990 je první 5G čipset na světě. V telefonech ho uvidíme ještě v září

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro,