Benefon Track: mobil s GPS pro nenáročné

Před nedávnem jste si na Mobilmanii mohli přečíst prewiev na telefon Benefon Esc!, který kombinuje mobil s GPS. Benefon má však ještě jeden model, tentokrát o něco chudší a levnější.
Před nedávnem jste si na Mobilmanii mohli přečíst prewiev na telefon Benefon Esc!, jenž se svými funkcemi, především vestavěným přijímačem GPS, řadí do elity mobilních telefonů. Je zřejmé, že Esc! nebude pro každého, a tak se u Benefonu rozhodli vytvořit přístroj s GPS ve střední třídě.

GPS ano, ale bez mapy

Track má rozměry 129 x 49 x 23 mm a jeho hmotnost je 149 gramů se standardní baterii Li-Ion 700 mAh. Ta vám poskytne 6 hodin provozu, nebo 140 hodin pohotovosti. Můžete použít také baterii s větší kapacitou 1200 mAh, s kterou bude mobil vážit jen o dvacet gramů víc. Ta zvýší pohotovostní dobu na dobrých 240 hodin. Displej je grafický o rozlišení 100 x 48 pixelů, ale narozdíl od Esc! neumožňuje zobrazení mapy, takže informace o vaší poloze jsou vám poskytnuty jen v číselné formě.

GPS přijímač je stejně jako Esc! dvanáctikanálový a poskytne vám informace jak o vaší poloze, tak o rychlost aktuální či průměrné. Z dalších funkcí jmenujme zejména vibrační vyzvánění, slovník T9, hodiny s datem, organizér, kalkulačku, hardwarový faxmodem komunikující rychlostí 14,4 Kb/s, 40 vyzváněcích melodií + možnost vytvořit si vlastní a několik odlišných upozornění na příchozí zprávu. Zajímavé je určitě tlačítko BeneGuard, jež pošle tísňové volání s vašimi souřadnicemi na předem určené číslo. Těšit se můžete také na dva výměnné kryty – žlutý a modrý.

Kam s ním?

Zřejmé je využití tohoto elegantního řešení, tedy GSM telefonu a GPS v jednom, ve firmách jež potřebují mít stálý přehled o pozici svých zaměstnanců, např. v kamionové dopravě. Zatím není bohužel známo, kdy Benefon uvede Track na trh a jaká bude jeho cena, určitě však bude nižší než u modelu Esc! – logicky, jinak by nebyl důvod k jeho výrobě.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Benefon Track s GPS
  • Rozměry: 129 x 49 x 23 mm
  • Hmotnost: 149 g
  • Baterie: Li-Ion 700 mAh
  • Pohotovostní doba: 140 hodin
  • Doba hovoru: 6 hodin
  • Displej: 100 x 48 pixelů
  • Vyzvánění: 40 melodií + vlastní + vibrace
  • Další funkce: slovník T9, časové funkce, organizér, datové funkce (14,4 kb/s), kalkulačka, hardwarový modem, GPS
Váš názor Další článek: Můj bože, je to plné hvězd!

Témata článku: , , Pro +, T Mobil, Nen, MOBI, Mobil, Nena, Benefon, T - Mobil