Blaupunkt Lucca 5.3: nová navigace s bluetooth

Telefonovat Hands Free? Žádný problém. Audio Streaming přes Bluetooth? Jistě. Využívat inteligentní asistenční funkce? Samozřejmě.

Nová navigace Blaupunkt

Lucca 5.3 bude Vaší pravou rukou díky dotykové obrazovce, intuitivnímu ovládání, dynamickému objetí dopravní zácpy a varování při překročení rychlosti.

  • Rychlá a jednoduchá montáž do každého automobilu
  • Ve 40 zemích možnost navigovat bezpečně na cíl v celé Evropě
  • Varování před dopravními zácpami nejen při aktivním navádění na cíl
  • Navigace, reprodukce zvukových souborů, videa a fotografií v jediném přístroji

Blaupunkt Lucca 5.3

Trh s mobilními navigačními zařízeními roste jako nikdy předtím. Jen v Německu je každý měsíc prodáno více než 200 000 přenosných navigačních zařízení Portable Navigation Devices (PND). Pro získání segmentu nejvyšších modelů má nová navigace TravelPilot Lucca 5.3 firmy Blaupunkt, dceřiné společnosti Bosch, také první funkce asistenta řidiče – ať se jedná o hlasitý hovor přes rozhraní Bluetooth s mobilním telefonem, nebo o hlasové zadávání nebo využití atraktivního cestovního průvodce Merian Scout. Zařízení vede řidiče bez hranic všemi zeměmi bez stresu k cíli a dokáže se dobře orientovat i v labyrintu ulic evropských metropolí. Kromě toho nabízí kdykoli také všestranné možnosti reprodukce souborů hudby, obrázků nebo videa.

Výpočet trasy je proveden rychleji než kdykoli předtím
Obsluha TravelPilot Lucca 5.3 je mimořádně jednoduchá. Zařízení lze komfortně a intuitivně obsluhovat přes dotykovou obrazovku. Kromě toho lze nyní zadávat cílové adresy v německy hovořících zemích, v Anglii, Francii, Itálii a Španělsku také pomocí hlasu. Přístroj přitom asistuje při hlasovém zadávání řidiče: stačí jednoduše vyslovit poštovní směrovací číslo nebo město, název cílové ulice a číslo domu a trasa bude vypočtena – ostatně dvakrát rychleji než tomu bylo dříve. Nová navigace TravelPilot Lucca 5.3 má okamžitý přístup k navigačním datům 40 zemí v Evropě. Integrovaný přijímač TMC (Traffic Message Channel) je nyní vhodný ve 14 zemích také pro dynamické doporučení tras, a tedy pro objetí dopravní zácpy. Přitom se lze i při neaktivním navádění na cíl nechat na obrazovce informovat o hlášených dopravních zácpách.

TravelPilot asistuje řidiči
Různými způsoby nabízí TravelPilot Lucca 5.3 všestranné funkce asistence pro řidiče. Například díky integrovanému cestovnímu průvodci Merian Scout. Tak si lze zvolit řadu lokalit zcela jednoduše zadáním příslušného telefonního čísla jako cíle. Zařízení vás potom přímo navede k cíly u Nordsee nebo u Bodensee, na Lago Maggiore nebo u Lac Leman. Lucca zajišťuje asistenta řidiče také grafickými a akustickými varovnými pokyny týkající se povolené rychlosti. I telefonování je v automobilu usnadněno díky integrovanému rozhraní Bluetooth. To umožňuje nejen hlasitý hovor a poslech, ale také přímou volbu telefonních čísel, a pomocí funkce Audio Streaming je možná také reprodukce hudebních souborů MP3 z mobilního telefonu. Pomocí volitelného příslušenství Connect Cradle nebo Smart Cable pro autorádio lze zvuk nebo doporučení pro jízdu reprodukovat také s optimální kvalitou zvuku přes reproduktory vozidla.

Jednoduché samovysvětlovací vedení při obsluze
TravelPilot Lucca 5.3 signalizuje svým elegantním designem s velmi plochým krytem a s nápadně malým počtem ovládacích prvků velmi rychle vlastní třídu a technické nároky. Ergonomie obsluhy je díky samovysvětlovací struktuře menu a také barevným rozčleněním úrovní menu upravena velmi přehledně. Jasné zobrazení na displeji s úhlopříčkou 4,3 palce (úhlopříčka obrazovky 11 cm) ve formátu 16:9, jakož i jednoznačné doporučení pro řidiče, nabízejí uznávaně vysokou přesnost, která byla vždy vysoce hodnocena u navigací Blaupunkt.

Zábava pro oči a uši
Vedle vyhledávání tras nabízí nová Lucca firmy Blaupunkt také všestranné multimediální schopnosti zábavy pro uši i oči i na cestách. Tak lze kdykoli reprodukovat na SD-Card nahrané soubory hudebních dat ve formátu MP3/WMA a videosoubory ve formátu WMV. Na displeji lze také zobrazit digitálně zaznamenané fotografie a pomocí volitelné Connect Cradle lze přístroj spojit s dalšími zařízeními, ať je to třeba iPod, DVD přehrávač nebo TV-tuner, hrací konzole, monitory nebo také couvací kamera. Přitom může být prováděna reprodukce zvuku přes integrované reproduktory stejně dobře jako přes palubní reproduktory autorádia nebo přes sluchátka.

Nový PND Blaupunkt, TravelPilot Lucca 5.3, je vhodný především pro uživatele s mimořádnými nároky. Nekomplikovaná manipulace, jednoduchá obsluha, rychlý výpočet trasy a navádění na cíl ve skoro celé Evropě nabízejí vedle všestranných multimediálních schopností navigování na cíl bez stresu a zábavu při jízdě automobilem.

Více zde

    Diskuze (8) Další článek: Praktický test RDS-TMC s navigačním modulem Navilock

    Témata článku: , , Bosch, Hlasitý hovor, Bluetoot, BLU, Zvukový soubor, Blue, Dopravní zácpa, Nov