CECT V300: na ruby převrácené čínské véčko

Čína je známým rejdištěm plagiátorů a tamní „konstruktéři“ se neštítí prakticky ničeho. Při bezcílném brouzdání vodami internetu jsem narazil na stránky značky CECT, která v minulosti odkoupila skomírající mobilní divizi značky Philips.

Ve velmi obsáhlém seznamu výrobků narazíte na napodobeniny téměř všech myslitelných značek: Nokia, Motorola, Sony Ericsson, dokonce i Treo, Mio a další. Zaujaly mne však dva modely, které mi nepřipomínají absolutně nic z toho, co jsem dosud viděl.

Kompaktní véčka V190 a V300 mají zcela originální konstrukci. Vrchní výklopná část je spíše flipem, zevnitř na ní nenajdeme displej, ale pouze úzký průhled. Zato z vnější strany flipu vidíme numerickou klávesnici. Ta je oproti všem našim zvyklostem umístěna nad funkčními klávesami. Klávesnice se tedy dá používat pouze při zavřeném telefonu, kdy je v provozu jen malá část displeje viditelná průhledem. Po otevření přichází na řadu celá plocha displeje a dotykové pero. Snad tento neobratný popis vysvětlí pohled na následující fotografie.

cect1.jpg cect2.jpg cect3s.jpg
CECT V190 a V300

Stránka rozhodně stojí za hlubší prozkoumání a pokud se mi povede z obrázkového písma vyčíst dostatek údajů, dočkáte se článku s velmi exotickým obsahem.

Diskuze (11) Další článek: Sony Ericsson K550i: ve stopách legendy (test)

Témata článku: , Následující fotografie, Cin, Pře, Ruby,