Chybí vám čeština v Xiaomi Mi Band 4? Tato aplikace vám pomůže

Nedávno jsme vám v článku představili, jak v praxi funguje nový chytrý náramek Xiaomi Mi Band 4, který nás zaujal množstvím funkcí vzhledem k nízké ceně. Výhodou čtvrté generace je barevný displej, který umožní plnohodnotně zobrazit  obsah zpráv notifikací. U nás to má však jeden velký háček: neumí češtinu. Místo znaků z diakritikou tak vidíte „rozsypaný čaj”. Přestože věříme, že v budoucnu Xiaomi přispěchá s oficiální češtinou, pro ty, kteří už náramek vlastní jsme našli alespoň částečné řešení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zobrazení notifikací před a po nainstalování aplikace Tools & Mi Band

Je jím aplikace Tools & Mi Band, která je alternativou, respektive doplňkem k oficiální aplikaci Mi Fit, takže rovněž nabízí naměřené statistiky a přehledy z náramku, ovšem podporuje češtinu! Tedy alespoň částečně. Aplikace je kompletně lokalizovaná, ovšem v náramku ji musí suplovat znaky bez diakritiky. Sice tedy neuvidíte slova s háčky a čárkami, ale stále lepší, než nesmyslné znaky. Jen nezapomeňte zobrazení notifikace vypnout v původní aplikaci.

Tools & Mi Band opravuje i problém se zobrazením jména volajícího při telefonním hovoru. Rovněž nabízí integraci aplikace Sleep as Android pro sledování spánkové aktivity.

Aplikace se v obchodě Google Play prodává za 85,99 Kč. Je ale pouze pro Android, takže uživatelé, kteří náramek používají ve spojení s iPhonem mají bohužel smůlu.

Diskuze (5) Další článek: Týden mobilně 493: Jak chladit mobil v rozpáleném autě a o fóbiích z neomezeného internetu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Aplikace, Notifikace, Ban, Tools, Znak, Diakritika, Zobrazení, Náramek, Čeština, Cena Xiaomi,