Dlouho očekávaný update na Android 9 Pie pro Samsung Galaxy S9 je tady

Samsung zahájil na českém trhu vlnu aktualizací na nejnovější Android 9 Pie pro loňské vlajkové smartphony Galaxy S9 a S9+. Majitelé obou zmíněných modelů v těchto dnech obdrží aktualizační balík, který po instalaci povýší operační systém na verzi Pie a zároveň přinese nové grafické rozhraní One UI.

Aktualizační balík o velikosti 1 751 MB, který lze stáhnout systémem OTA (Over The Air), tzn. přímo na telefonu přes Wi-Fi nebo operátorská data, obsahuje zároveň bezpečnostní záplaty Androidu aktuální k 1. lednu 2019. Změn a vylepšení je velká spousta, jejich souhrn najdete na screenshotech v galerii.

Nejvíce patrný je celkově zaoblenější a uhlazenější design grafiky a ikon. One UI má za úkol zejména vylepšit ergonomii, zpřístupnit položky na méně klepnutí a zpříjemnit ovládání jednou rukou. To se mu i daří, protože položky ve vertikálních seznamech začínají až v polovině výšky obrazovky a záložky nabídek se nacházejí ve spodní části obrazovky. Velmi povedený je i Noční režim, který šetří oči, ale díky AMOLED displeji i baterii.

Diskuze (92) Další článek: Honor View 20: Nejdražší Honor všech dob láká na 48MPx foťák a unikátní displej

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Velká spousta, Operační systém, Over the Air, Galaxy s, Balík, Samsun, Sam, Pro +, Aktualizační balík, Operátorská data, Pius, GAL, Český trh, Očekávaný update,