EMUI 11 pro další smartphony Huawei přijde v březnu. Dočkají se i přes dva roky stará zařízení

Huawei nadále pracuje na aktualizacích softwaru pro své smartphony a tablety. I když na většinu aktuálních zařízení nemůže dodat novější verzi operačního systému Android, aktualizaci vlastní nadstavby EMUI nestojí nic v cestě. Nové prostředí EMUI 11 postavené na Androidu 10 představil výrobce loni v září, do budoucna se počítá s jeho překlopením na vlastní platformu Harmony OS.

Zatím poslední verze EMUI 11 přináší nové motivy Always on displeje, vylepšuje práci s více okny a přináší i další novinky. Podrobněji jsme nadstavbu popsali v samostatném článku. Jako první přišel na trh s již předinstalovaným EMUI 11 smartphone Huawei Mate 40 Pro, následovaly modely Huawei P40 a Huawei P40 Pro. V průběhu následujících měsíců se ale dočkají i starší modely. Jejich seznam Huawei pravidelně aktualizuje.

Klepněte pro větší obrázek

Česká republika je součástí regionu nazvaného Northeast Europe. Tabulka obsahuje modely dostupné na volném trhu, tedy ty, které se prodávají v e-shopech a obchodech s elektronikou a operátoři žádným způsobem nezasahují do jejich softwaru. V případě telefonů prodávaných u operátorů odpovídá za aktualizaci daný operátor a zpravidla bývají updaty dostupné později.

Do konce ledna by Huawei rád stihl aktualizaci pro svůj dosud nejdražší hybridní model s ohebným displejem Huawei Mate Xs. V únoru by EMUI 11 měl dostat tablet Huawei MatePad Pro, v březnu se přidá generace starších smartphonů řad P30 a Mate 20, z nichž například oblíbený model Huawei Mate 20 Pro je na trhu už 2,5 roku. Jako poslední ze starších zařízení obdrží v dubnu novou nadstavbu dva roky starý model střední třídy Huawei Nova 5T.

Podívejte se, jak vypadá nová nadstavba EMUI 11:

Diskuze (24) Další článek: Poslední model a pak nadobro konec. Jak by mohl vypadat Galaxy Note21 Ultra?

Témata článku: Huawei, , , , , , , Pro +, Zařízení, Operátor, Model, Česká republika, Always on displej, SMA,