Garmin BaseCamp = MapSource pro turisty

Garmin dnes uvedl novou aplikaci BaseCamp, která má být stejně jako MapSource digitálním atlasem, ve kterém lze na počítači plánovat trasy, ukládat body, zpracovávat data stažená z GPS. Na rozdíl od programu MapSource, který je určena spíše řidičům, má BaseCamp pomoci hlavně turistům, lovcům, geocacherům. Tedy lidem, které příliš nezajímá optimalizace trasy po silnicích, ocení ale jiné vlastnosti.

BaseCamp zatím není k dispozici, všechny informace jsou shrnuty v tiskové zprávě. Jednou z novinek bude možnost otáčet mapou, aby nemusela být vždy severem nahoře (je to užitečné?). Ke slovu kromě půdorysu přijde i 3D pohled – zřejmě podobné sklopení mapy jako v navigacích, navíc ale může být zapojen i digitální model terénu. BaseCamp bude umět lépe než MapSource pracovat s výškovými profily, bude podporovat zobrazení fotek s přiřazenými souřadnicemi, bude obsahovat funkce pro geocaching.

Podle tiskové zprávy se s aplikací Garmin BaseCamp nejdříve setkají uživatelé amerických topomap TOPO U.S. 24K a 100K. Bude to v prvním čtvrtletí letošního roku. Stávající uživatelé těchto map budou mít možnost BaseMap stáhnout zdarma. O nás, kteří používáme Topo Czech nebo jiné než americké turistické mapy, se zatím vůbec nemluví.

Diskuze (12) Další článek: T-Mobile představil nové tarify

Témata článku: Digitální model, Pro +, Garmin BaseCamp, Bas, Maps