Garmin chystá zařízení na platformě Android

Oživeno 22. prosince: Marketingový šéf Garminu, který má na starost oblast Asie a Pacifiku, uvedl, že Garmin na příští rok chystá mobilní zařízení postavené na platformě Android. Napsal o tom například deník DigiTimes.


Skupinu Open Handset Alliance počátkem prosince rozšířilo čtrnáct nových členů, mezi kterými je i Garmin. Toto sdružení je známé především vývojem platformy Android. Nejvíce je za ní vidět Google a prvním hmatatelným výsledkem se stal mobilní mobilní telefon G1, který prodává T-Mobile.

Tip: Podívejte se na článek s obrázky a videem, když redakce MobilManie poprvé dostala Android do ruky.

Členství v Open Handset Alliance Garmin určitě nezavazuje k tomu, že do roka a do dne musí vydat svůj přístroj postavený na Androidu. Přinejmenším to ale znamená, že ho tento směr zajímá a že by to mohla být cesta dalšího vývoje kapesních navigačních zařízení.

Když už jsme u Garminu, včera proběhla světem zpráva, že jeho navigační mobil Nuviphone získal potvrzení amerického schvalovacího úřadu FCC. To může znamenat, že začátek prodeje Nuviphonu už je za humny. V tomto případě ale Garmin použil svůj vlastní operační systém, který s Androidem nemá nic společného.

Váš názor Další článek: EU má další hloupý nápad: zdanění vybraných mobilů

Témata článku: Zář, Open Handset Alliance, PLA, Zařízení, Nový člen, Marketingový šéf, #Android, Plát