Garmin představil sportester Forerunner 310 XT

Sportestery jsou zařízení pro velmi úzkou skupinu lidí: pro profesionální sportovce, nebo pro ty, kteří sport berou opravdu vážně. Chtějí anebo potřebují mít přehled o svých výkonech, uběhnutých kilometrech, vyšlapaných výškových metrech a časech jednotlivých kol. Právě pro ně jsou určeny sportestery. Zařízení velikosti náramkových hodinek s vestavěným GPS přijímačem, od kterého se odvíjí takřka všechny schopnosti a funkce.

Garmin svou řadu sportesterů nazývá Forerunner a nyní svou řadu obohatil o nový Forerunner 310 XT. Sportovní hodinky získaly vyšší odolnost proti vodě a zvýšenou výdrž baterií. Měření uplavané vzdálenosti na rybníce tedy zvládnou bez potíží, na krytém bazénu ale ze zřejmých důvodů neuspějete.

Tip: přečtěte si zkušenosti s Garminem Forerunner 405 a využití GPS přijímačů při běhu a tréningu.

Forerunner lze typicky využít pro měření uběhnuté vzdálenosti, měření celkového času i časů na jednotlivá kola. Přitom hlídá vaše tempo, srdeční tep a upozorňuje na překročení přednastavených hodnot. Navíc obsahuje praktickou funkci virtuální tréningový partner, který vás nutí k neustálému zlepšování svých výkonů. Uběhnete-li určitou trasu, při dalším běhu můžete přímo pozorovat svá zlepšení nebo zhoršení.


Forerunner nabídne vyšší odolnost proti vodě

Nemusíte však soupeřit pouze sami se sebou, klidně můžete využít výsledky svých přátel nebo jiných sportovců. Garmin navíc nabízí jako volitelné příslušenství krokový snímač, nebo snímač rychlosti kola a tempa šlapání. Forerunner tak dobře poslouží i při cyklistice a dalších sportech.

Pro spojení využívá přístroj bezdrátovou technologii ANT+. Všechny absolvované trasy lze samozřejmě exportovat do formátu kml a prohlížet v aplikaci Google Earth. Snad jediným nedostatkem nového Forerunneru je absence barometrického výškoměru.

Ve zkratce: Garmin Forerunner 310 XT

rozměry: 54 x 56 x 19 mm
hmotnost: 72 g
displej: 3,3 x 2,0 cm, 160 x 100 bodů, černobílý
výdrž: 20 hodin
voděodolnost: 50 metrů

Diskuze (5) Další článek: HTC Touch HD2: Android místo Windows Mobile

Témata článku: , , Výdrž baterií, Spor, Uběhnutý kilometr, Pře, Forerunnerů, F +, Garmin forerunner, Forerunner, Neustálé zlepšování,