Garmin ukázal hodinky pro sportovce, kteří se přes den maskují oblekem

  • Chcete platit hodinkami? Garmin Pay u nás může být dřív než Apple
  • Klasicky vyhlížející Vivomove dokonale skrývají sportovní funkce
  • Líbit se bude i drobný, přesto funkcemi našlapaný náramek Vivosport

Garmin na veletrhu IFA aktualizoval svoji dotykovou řadu Vívo. Všechny novinky jsou vodotěsné, sledují uživatele po celý den a kromě obvyklých hodnot měří také hladinu stresu.

Vívomove

Vívomove HR jsou hodinky pro sportovce, kteří se chtějí/potřebují schovávat za eleganci. Na první pohled jde o klasické rafičkové hodinky a také jimi skutečně jsou. Stačí ale poklepat do spodní části displeje a plocha ciferníku se prosvítí monochromatickou grafikou. Velmi praktické (a efektní zároveň je), že v tomto režimu se rafičky rozestoupí, aby nepřekážely. Když s chytrými funkcemi přestanete pracovat, zase se vrátí do své hodinové polohy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klasické ručičkové hodinky? Jen než se rozsvítí displej...

Menu má jednoduchou strukturu, kdy listujete mezi informačními kartami. Když chcete spustit záznam sportovní aktivity (běh, jízda na kole...), stačí prst podržet.

Jak to vypadá v praxi uvidíte na videu:

Baterie udrží hodinky při životě až 5 dní, pokud vypnete chytrou část a necháte jen rafičky, dostanete se až na dva týdny. V praxi se to bude hodit spíše tak, že při docházející baterii vypnete fitness funkce a zůstane vám aspoň přesný čas, než hodinky večer donesete domů. Verze HR Sport se začne prodávat v září za 200 eur (asi 5 300 Kč), luxusnější verze HR Premium je o sto eur dražší (tedy cena kolem 7 800 Kč).

Vívosport

Garmin Vívosport vypadá jako tuctový náramek, který umí měřit kroky a na trhu jich jsou stovky, ale to by bylo pod úroveň Garminu. Toto drobné zařízení má GPS, optický monitor srdečního tepu a umí měřit řadu sportovních aktivit. Menu má stejnou strukturu jako u hodinek výše, ale displej je barevný a lépe čitelný na slunci. Při tom všem se výdrž náramku dostává až na týden.

Ukázka menu náramku Garmin Vívosport:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Náramek se začne prodávat v září za 200 eur (asi 5 300 Kč) a můžete si vybrat mezi velikostmi S/M a L.

Vívoactive

Garmin Vívoactive 3 jsou sportovní hodinky, které zvládají řadu funkcí z prestižní řady Fénix, ale servírují je v civilnějším designu a v přehlednějším uživatelském prostředí na dotykovém displeji. Praktickou drobností je, že hodinky nemají vytištěné logo, takže stačí zajít do nastavení, obrátit obsah displeje a hodiny mohou plnohodnotně používat jak praváci, tak leváci.

Podpora Garmin Connect IQ store znamená, že je možné stahovat tisíce ciferníků a aplikací, které dále obohatí funkční výbafu hodinek. Baterie vydrží až týden, resp. až 13 hodin v režimu kontinuálního snímání GPS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kromě displeje reaguje na dotyk také čárkovaná bočnice Side Swipe, což se hodí při rychlém listování nebo zadávání hodnot.

Vívoactive 3 jsou první zařízení s podporou platební služby Garmin Pay. Ve spolupráci se službou FitPay se do integrovaného čipu nahrají potřebná data, přístup je chráněný číselným kódem, po jehož zadání se hodinky minutu chovají jako standardní bezkontaktní karta (ať už Visa nebo Mastercard).

Přímo na tiskové konferenci jsme se zeptali na dostupnost služby v České republice a po technické stránce nic nebrání tomu, abychom hodinkami od Garminu platili ještě do konce roku. Problém je, že o to musí projevit zájem jednotlivě každá banka, což je v praxi značně problematické a české banky jsou v adopci nových technologií pověstně pomalé. Nechme se překvapit, jestli u nás bude hodinkami dříve platit Garmin, Apple, Google, nebo někdo úplně jiný...

Hodinky Garmin Vívoactive 3 budou dostupné v září za 330 eur (tedy asi 8 600 Kč, barevné varianty černá/stříbrná a bílá/stříbrná), resp. za 360 eur (asi 9 400 Kč) v kombinaci černé a titanově šedé.

Ukázka služby Garmin Pay:

Diskuze (5) Další článek: V30: LG si hlasitě řeklo o titul Smartphone roku

Témata článku: , , , , , , , , , Garmin Vívoactive, Displej, Pře, Úkaz, Platební služba, Luxusní verze, Rychlé listování, Den, Bezkontaktní karta, Vivomove, Obvyklá hodnota, Drobné zařízení, Česká banka, Mask, Funkce, První pohled,