Google Play blokuje výsledky hledání pro „coronavirus“. Jde to ale jednoduše obejít

Až donedávna vedlo hledání výrazu „coronavirus“ nebo „covid-19“ v Google Play k aplikacím a hrám s diskutabilním obsahem. Nově nepochodíte. Hledání vrátí jen hlášku typu „nebyly nalezeny žádné výsledky“. Společnost tím chce zabránit dezinformacím a přiživování vývojářů na aktuální pandemii.

Má to však dvě strany mince. Ta pozitivní je neoddiskutovatelná, ta druhá zavádějící. V Google Play jsou totiž i aplikace, které se snaží šířit osvětu. Vy však nenajdete ani je (např. Coronavírus – SUS, či CDC). Tedy pokud hledání neobejdete. To jde poměrně snadno – ve vyhledávání stačí napsat chybu (nebo ostatně zadat jen český překlad) a obchod vám skryté tituly zase ukáže.

Patří mezi ně i hra Plague Inc., kterou nedávno v čínském obchodu zakázaly úřady. Pokud budete hledat mimo záložku aplikací a her, pořád můžete narazit na dostupné e-knihy. Ty se zatím Google skrývat nesnaží.

Toto není jediná reakce Googlu na pandemii. Pro zákazníky sady G Suite uvolnil prémiové hangouty, aby ulehčil např. studentům dotčených karanténou učit se z domova a zároveň došlo ke zrušení vývojářské konference I/O 2020.

Koronavirus online

Diskuze (2) Další článek: Prohlédli jsme si ohebné koncepty TCL. Vysouvací displej s motorky může být hit

Témata článku: , , , , , Aplikace, Pandemie, CDC, Plague Inc, Pro +, Výsledek hledání, Hledání, G Suite, SUS