Google pohřbí Tango, aby ARCore mohlo žít. Rozšířená realita bude pro smartphony dostupnější

Projekt Tango od Googlu, to bylo v posledních letech synonymum rozšířené reality (AR) na smartphonech. Do koncových zařízení jej stačili implementovat pouze dva výrobci – Asus u modelu Zenfone AR a Lenovo u phabletu Phab 2 Pro. A víc už jich nebude – Tango oficiálně končí.

Google na twitterovém účtu věnovaném Tangu ohlásil konec této platformy k 1. březnu 2018. Poděkoval všem vývojářům i komunitě za podporu za uplynulé tři roky, během kterých Tango fungovalo. Projekt rozšířené reality ale nezůstane u Googlu bez náhrady.

Projekt rozšířené reality Google ARCore na videu:

V létě představila firma nástupnický projekt ARCore, který má proti Tangu velkou výhodu – nepotřebuje zařízení se speciálním hardwarem a náročnou soustavou fotoaparátů. Vystačí si s jedním objektivem běžného mobilního fotoaparátu s určitými minimálními parametry. Díky tomu bude mít rozšířená realita ARCore mnohem snazší přístup do smartphonů než starší a již brzy končící Tango.

Diskuze (4) Další článek: Specifický trh! Proti operátorské tragédii bojujeme humorem [aktualizováno]

Témata článku: Google, , , , , , , , Arc, Projekt, Snadný přístup, Pro +, SMA, Twitterový účet, Uplynulý rok, Koncové zařízení, Speciální hardware, Realita, DOS, Velká výhoda, Synonymum