Huawei: „Nechystáme Frankenstein-phone s Androidem a WP“

Nadějně vypadající původní verze tohoto článku (viz níže pod čarou) zřejmě bere za své.

CMO společnosti Huawei Shao Yang nedávno řekl, že firma připravuje dual-boot smartphone s Androidem a Windows Phone. Společnost však teď vydala oficiální prohlášení, že nemá v plánu žádný takový telefon představit.

Co dodat? Škoda. Alespoň z našeho geekovského pohledu (pro běžného uživatele může být volba mezi dvěma systémy zbytečná, nebo dokonce matoucí). Co se v Huawei stalo? Přece si ten nápad Shao Yang jen tak nevymyslel. Změna názoru? Manažerské rozhodnutí? Nebo snad zakročil Microsoft a obořil se proti předchozímu prohlášení, že by Android mohl zatraktivnit smartphone s Windows? 

Zdroj: FierceWireless


Původní verze článku vyšla 14. března s následujícím nadpisem:

Android nebo Windows Phone? Vyberte si, Huawei chystá DualBoot

Co je příští velká věc? Dost možná to budou DualBoot smartphony s operačními systémy Android a Windows Phone. Skvělé je, že budete mít k dispozici oba a vybírat budete až při startu přístroje. Stinnou stránkou je, že obsazení už tak dost vytížené paměti ještě poroste.

Huawei je jedním z partnerů Microsoftu, kteří oznámili pokračování s platformou Windows Phone. Překvapením ale bude, že nepůjde o „čistý“ Windows telefon, ale bude to právě DualBoot s Androidem. Prodávat by se měl už v létě, a to prvně v USA, do Evropy by se měl dostat později.

Diskuze (42) Další článek: Vodafone provede údržbu systémů, nepojedou samoobsluhy

Témata článku: Huawei, , , Phone, F +, NEC, Oficiální prohlášení, #Android, Dual Boot, #Huawei, Frank,